Antena 3 High Tech Celebrul robot Sophia, față în față cu mii de români la Sala Palatului

Celebrul robot Sophia, față în față cu mii de români la Sala Palatului

11 Mai 2018   •   09:21
Celebrul robot Sophia, față în față cu mii de români la Sala Palatului
Sursa foto: Foto: Captură video Antena 3

Celebrul robot Sophia va susţine astăzi un discurs în faţa a 3.000 de români, la Sala Palatului din Capitală. Este primul robot umanoid cu inteligenţă artificială şi a intrat în istorie după ce a primit cetăţenia unui stat. Robotul a alimentat şi temerile celor care se opun unor astfel de proiecte, după ce a declarat, în timpul unui interviu, că va distruge omenirea. 

Sophia a devenit cetăţean al Arabiei Saudite, după ce a primit cetăţenia în cadrul unui târg de investiţii în tehnologie, desfăşurat la finalul lunii octombrie 2017.

Întrebată dacă roboţii pot avea conştiinţă şi dacă pot şti că sunt roboţi, Sophia a răspuns: „De unde ştii că tu eşti om?"

Ea a fost creată după modelul actriței Audrey Hepburn și este recunoscută pentru aparența și comportamentul său uman, spre deosebire de alte variante de roboți.

Conform producătorului, David Hanson, Sophia are inteligență artificială, prelucrare vizuală a datelor și recunoaștere facială. Sophia imită, de asemenea, gesturile și expresiile faciale umane și este capabilă să răspundă la anumite întrebări și să poarte simple conversații pe subiecte predefinite.

Biletele au fost vândute integral, cu prețuri între 300 și 1000 de euro.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close