Antena 3 CNN High Tech România, printre statele cele mai afectate de atacul cibernetic "WannaCry"

România, printre statele cele mai afectate de atacul cibernetic "WannaCry"

România, printre statele cele mai afectate de atacul cibernetic "WannaCry"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Mai 2017   •   12:49

Rusia a fost de departe cea mai afectată de atacul global de tip ransomware de vineri, spun specialiștii producător de soluții de securitate Kasperky Lab. Experții au mai precizat că România s-a clasat pe locul 9 în topul țărilor lovite de hackeri.

„În acest moment am înregistrat peste 45.000 de atacuri ale ransomware-ului WannaCry în 74 de țări din lume, mai ales în Rusia. Este important de notat că vizibilitatea noastră ar putea fi limitată și incomplete, iar gama țintelor și victimelor este probabil mult, mult mai mare", afirmă compania rusească.

Ministrul comunicațiilor, Augustin Jianu, a spus că la nivelul statului român nu există cifre privind amploarea acestui atac în țara noastră și a îndemnat utilizatorii să ia măsuri de preventie.

99 de ţări au fost afectate de cel mai mare atac cibernetic din istorie, care a vizat, în principal, sisteme informatice ale instituţiilor, inclusiv în Statele Unite, Marea Britanie, China, Rusia, Germania, Italia, Vietnam sau Spania.

Firma de securitate a anunţat că au fost înregistrate zeci de mii de atacuri în peste 75 de ţări, între care şi România. Rusia se află pe primul loc în rândul ţărilor afectate de acest virus, aici fiind semnalate peste 70% dintre atacuri, în timp ce România se află pe locul 9, la mică distanţă de China, fiind a doua cea mai afectată ţară din Uniunea Europeană, după Luxemburg.

×
Subiecte în articol: România top tari
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close