Antena 3 CNN High Tech România, pe poziţia a doua în privinţa serverelor folosite la fraude pe internet

România, pe poziţia a doua în privinţa serverelor folosite la fraude pe internet

România, pe poziţia a doua în privinţa serverelor folosite la fraude pe internet
24 Noi 2008   •   20:59

Doar Statele Unite depăşesc România, care ocupă poziţia a doua în privinţa procentajului serverelor folosite pentru fraudele pe internet, potrivit unui raport realizat de Symantec şi citat de BBC.
Dezvoltarea lentă a economiei din România ar putea reprezenta una dintre cauzele care stau la baza infracţionalităţii informatice din ţara noastră. În raportul Symantec, România ocupă poziţia a doua, cu 13 procente, în privinţa infracţiunilor informatice, în timp ce SUA, cu 41 de procente, este ocupanta primului loc.
Diferenţa mare de procentaj este explicată prin numărul superior de utilizatori de internet de mare viteză din Statele Unite, 75 milioane de utilizatori, în timp ce România are 2,25 milioane. Proporţia de 13 la sută din totalul fraudelor onlline reprezintă totuşi un nivel mai ridicat decât era previzionat.
Locul trei în clasamentul Symantec este ocupat de Germania, cu 11 procente, ţară care se află printre primele cinci state ale lumii în privinţa utillizatorilor de internet de mare viteză. Conform raportului Symantec, citat de BBC, valoarea prejudiciilor aduse de reţelele specializate în fraude cu carduri bancare pe internet ajunge la 5 miliarde de dolari într-un an.
Symantec a realizat acest raport pentru a afla care este cifra rezultată din activitatea frauduloasă a acestor reţele pe Internet, timp de un an. Cifra de 3,5 miliarde de dolari a fost obţinută prin înmulţirea sumei medii furate de pe un card, de 350 de dolari, cu milioanele de carduri oferite spre vânzare. Raportul arată şi că cele mai organizate sunt bandele ruseşti şi cele est-europene, acestea având abilitatea de a produce în masă carduri de debit şi de credit.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close