Antena 3 CNN High Tech Românii, pe ultimul loc în UE la folosirea internetului

Românii, pe ultimul loc în UE la folosirea internetului

Românii, pe ultimul loc în UE la folosirea internetului
18 Apr 2008   •   19:04

România este statul din Uniunea Europeană cu cel mai mare număr de persoane care nu folosesc internetul. 69% dintre români, nu utilizează media online, se arată într-un raport al Comisiei Europene dat publicităţii vineri. De asemenea, România ocupă ultimul loc printre statele Uniunii şi în privinţa folosirii Internetului de către personalul medical şi în întreprinderi. În prezent, 77% dintre întreprinderile din Uniune, 67% dintre şcoli şi 48% dintre medici beneficiază de conexiuni rapide în bandă largă.

Comisarul european pentru societate informaţională şi media, Viviane Reding, a avertizat însă că anumite regiuni din Uniune mai au încă de recuperat, nefiind pe deplin conectate.

În altă ordine de idei, stăm bine la capitolul infracţiuni comise pe internet. Raportul european nu a prezentat şi această realitate, însă, joi, un tânăr român a fost reţinut sub acuzaţia că a furat 2 milioane de dolari din conturile site-ului de licitaţii on-line eBay. Pus sub urmărire de acum trei ani de FBI, Vlad Constantin Duiculescu este românul care la doar 17 ani a reuşit să pună pe jar oficialii unei întregi companii.

El opera sub numele ?Vladutz?, accesând ilegal conturile mai multor utilizatori eBay, în perioada 2005 - 2007. Tânărul riscă 15 ani de închisoare pentru comiterea unor infracţiuni informatice.

Cazul nu este singular. Presa italiană şi americană a relatat ani la rând despre o mulţime de fraude comise cu ajutorul internetului în care sunt implicaţi cetăţeni români. Valoarea fraudelor raportate se ridică la milioane de euro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close