Antena 3 CNN High Tech Românii petrec trei ore pe zi pe internet

Românii petrec trei ore pe zi pe internet

Românii petrec trei ore pe zi pe internet
Sursa foto: Utilizator internet
21 Mar 2009   •   10:20

Unu din cinci români dispune de un calculator şi petrece în medie peste trei ore zilnic pe Internet. Aceasta este concluzia raportului unei firme specializate în studii de piaţă. Cele mai multe accesări pe Internet sunt pentru jocuri, afaceri, dar şi locuri de muncă sau legislaţie. La o populaţie de peste 20 de milioane de locuitori, România dispune de aproximativ patru milioane de calculatoare.

Potrivit studiului, citat de Jurnalul Naţional, un român din cinci are computer şi peste 7,5 milioane de conaţionali folosesc Internetul. Majoritatea utilizatorilor navighează seara după ora 18.00. Pe lângă computer, românii mai folosesc şi telefonul celular pentru a accesa Internetul. Numărul celor care utilizează astfel un terminal mobil a crescut spectaculos în ultima vreme, cu peste 80 de procente.

Diferenţa dintre urban şi rural în privinţa accesului la un calculator rămâne în continuare foarte mare. Astfel, în oraşe peste 85% dintre cămine au un calculator. La sate, doar 10 procente din populaţie dispun de această facilitate. Pentru ?informatizarea? zonei rurale, sunt în derulare mai multe proiecte ale Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii. Pentru locuitorii acestor zone au fost puse deja la dispoziţie centre cu calculatoare, de unde se poate accesa Internetul. Potrivit datelor, din cele 633 de telecentre scoase la licitaţie, 414 sunt funcţionale.

Proiecte de amploare au fost iniţiate şi pentru in­for­matizarea în şcolile româneşti. În prezent, media naţională este de un computer la 19 elevi. Programul de informatizare a şcolilor şi liceelor din România a început în 2001. De atunci, în instituţiile de învăţământ din ţară au ajuns peste 184.000 de computere.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close