Rușii sunt gata de război! Au o rachetă care poate distruge o țară

12 Mai 2016   •   09:06
Rușii sunt gata de război! Au o rachetă care poate distruge o țară
Scutul antirachetă de la Deveselu probabil că nu ar fi o mare problemă pentru noua tehnologie rusească, informează publicația online Playtech.ro

Economie Rusiei a fost lovită grav de sancțiunile impuse asupra țării în urma anexării peninsulei Crimeea și a războiului din estul Ucrainei, însă asta nu a determinat autoritățile să acorde o importanță redusă efortului de modernizare a forțelor armate. Ce-i drept, unii experți ar spune că este nevoie de un echilibru în lume, iar atât timp cât Rusia, Statele Unite și (probabil) China rămân superputeri militare, sunt șanse mici să avem un conflict militar de proporții în viitor.

Însă o rachetă nucleară care poate distruge o țară întreagă (nu, nu exagerăm), pare un pic prea mult pentru ziua de azi. Este vorba, mai exact, despre RS-28 Sarmat, o rachetă balistică intercontinentală care ar urma să ia locul actualului R-36M2 Voevoda, acestuia din urmă fiindu-i atribuit numele de cod ”Satan” de către NATO. De ce reprezintă racheta Sarmat un element îngrijorător? Din cauza încărcăturii pe care o poate avea.

Află de AICI când vor testa rușii racheta care ne-ar putea rade de pe fața planetei


x close