Antena 3 CNN High Tech Samsung a prezentat camera foto digitală hibrid, din seria NX (FOTO)

Samsung a prezentat camera foto digitală hibrid, din seria NX (FOTO)

Samsung a prezentat camera foto digitală hibrid, din seria NX (FOTO)
Sursa foto: samsung nx series
02 Mar 2009   •   16:04

Samsung a prezentat luni o nouă cameră foto digitală hibrid, din seria NX. Hibrid înseamnă, potrivit producătorului, faptul că Samsung NX Series combină calitatea camerelor DSLR cu partea compactă a ?săpunierelor?. Conform i4u.com, prin NX Series, Samsung intenţionează să combine ce este mai bun din cele două categorii de camere (DSLR şi cele compacte), obţinând avantajele celor două într-una singură.
Precum DSLR-urile convenţionale, NX Series utilizează un senzor de imagine APS C, care capturează imagini de pe o suprafaţă mai largă, şi oferă imagini superioare calitativ faţă sistemele altor camerele digitale asemănătoare cu aceasta.
Spre deosebire de un DSLR obişnuit, NX Series nu are o cutie de prismă şi dispune de un vizor electronic ultra-precis (denumit EVF).
Utilizarea EVF-ului a permis inginerilor Samsung să reducă semnifictiv mărimea şi greutatea noii camere prin micşorarea distanţei dintre lentile şi senzorul de imagine cu aproximativ 60%, în comparaţie cu DSLR-urile tradiţionale.
În plus, utilizatorii vor beneficia de avantajele funcţiei Live View. Primul model al NX Series va fi disponibil din a doua parte a anului 2009.
Pentru cele mai mici preţuri la produse IT&C, electronice şi electrocasnice accesaţi www.totulredus.ro.
Foto: engadget.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: camera foto digitala
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close