Antena 3 CNN High Tech Samsung Electronics, anchetată de un grup antitrust din Coreea de Sud

Samsung Electronics, anchetată de un grup antitrust din Coreea de Sud

Samsung Electronics, anchetată de un grup antitrust din Coreea de Sud
de N.B.    |    06 Sep 2012   •   12:19

Grupul care se ocupă de verificarea concurenţei loiale şi corecte în Coreea de Sud a anunţat că a demarat o anchetă prin care să stabilească dacă Samsung Electronics se foloseşte de poziţia dominantă pe piaţa dispozitivelor wireless pentru a dezavantaja Apple, informează Associated Press.

În majoritatea proceselor pe care şi le dispută cu Apple în jurul lumii, Samsung se bazează pe brevetele din a treia generaţie de tehnologie wireless (tehnologia 3G) pentru a câştiga în faţa adversarilor din Statele Unite.

Argumentul sud-coreenilor, însă, prin care cer interzicerea vânzării produselor Apple care folosesc tehnologie 3G, a câştigat o singură bătălie, la Seul. Considerată a fi tehnologie esenţială, acuzaţiile că Apple foloseşte 3G fără acordul Samsung nu au fost privite cu ochi buni de tribunalele din Europa.

Companiile ca Samsung, care deţin brevete numite "standard-esenţiale" sunt obligate de regulile pieţei libere să ofere licenţele de utilizare într-un mod corect şi fără discriminare celor care doresc să folosească tehnologia lor. Este o măsură care permite companiilor să adopte tehnologii compatibile şi oferă şansa unor jucători noi să intre pe piaţă.

În replică pentru acuzaţiile Apple, care afirmă că Samsung a copiat elemente importante de la iPhone şi iPad, sud-coreenii au contracarat cu un alt proces acuzând Apple că foloseşte brevetele sale fără permisiune.

Fair Trade Comission a anunţat că va lua în considerare toate deciziile tribunalelor cu privire la folosirea tehnologiei 3G cu sau fără acordul Samsung şi va investiga dacă această companie a oferit licenţele fără discriminare.

×
Subiecte în articol: Coreea de Sud Samsung Apple
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close