Antena 3 CNN High Tech Sarkozy, batjocorit pentru un site copiat după cel al Casei Albe

Sarkozy, batjocorit pentru un site copiat după cel al Casei Albe

Sarkozy, batjocorit pentru un site copiat după cel al Casei Albe
Sursa foto: site franta
31 Mar 2010   •   09:56

Noul site al preşedintelui Nicolas Sarkozy, lansat marţi, într-o încercare de a-i impulsiona imaginea, a fost deja luat în derâdere în Franţa, pentru că este un "copy -paste" după cel al Casei Albe şi pentru că include voice-over în engleză demn de inspectorul Clouseau.
Noul design al elysee.fr este menit a ajuta la rebranduirea liderul francez, la doar o săptămână după ce partidul său de dreapta a suferit o gravă lovitură în alegerile regionale, iar rata sa de susţinere este la un minim istoric.
Cu toate acestea, siteul menit a lansa "Sarkozy 2.0" ? odată cu începerea celei de-a doua jumătăţi a mandatului- a primit deja un răspuns sarcastic de la utilizatori, care au subliniat că formatul, fontul, icoanele şi stilul fotografiilor sunt curios de apropiate de cele de pe whitehouse.gov.
Ambele siteuri au acelaşi stil de logo central pe un fundal albastru, aceeaşi grafică cu roşu, alb, albastru,meniu cu fotografii şi o împărţire a paginii în trei.
Americanul "stay connected" în josul paginii a fost transformat în "restez connecté", cu legături spre Facebook, Twitter şi alte reţele sociale.
A fost creat chiar un site, whiteelysee.fr, în care sunt suprapuse similitudinile între cele două portaluri.
Cea mai mare gafă însă este considerată a fi serviciul automat al siteului francez de traducere în engleză a CV-ului lui Sarkozy, care este considerat un exemplu perfect de ?frangleză?. Elysée a reparat repede greşeala, dar vocea fusese deja înregistrată de numeroase siteuri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: site
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close