Antena 3 CNN High Tech Sarkozy se opune proiectului Google Books

Sarkozy se opune proiectului Google Books

Sarkozy se opune proiectului Google Books
Sursa foto: google book
10 Dec 2009   •   17:41

Preşedintele francez s-a alăturat altor lideri europeni în a se opune planurilor Google de a digitaliza literatura, declarând că doreşte să protejeze "moştenirea" Franţei.
Nicolas Sarkozy a declarat că va bloca proiectul Google Inc. ce scanează cărţi şi le face disponibile online, subliniind că doreşte să protejeze "moştenirea" Franţei.
"Este exclus să fim privaţi de moştenirea noastră în beneficiul unui mare operator, oricât de simpatetic şi oricât de important şi americani ar putea fi," declara Sarkozy. El a sugerat că o parte din planul de investiţii economice de mai multe miliarde de euro ce va fi lansat pe 14 decembrie ar putea fi folosită pentru a digitaliza cărţile Franţei.
Planul Google de a scana milioane de cărţi pentru a crea o bibliotecă digitală a fost contestat într-un tribunal francez de editura franceză Editions du Seuil, care susţine că proiectul încalcă legea privind copyrightul . Sarkozy se alătură oponenţilor planului, care susţin că o corporaţie americană nu ar trebui să aibă permisiunea de a digitaliza cărţile franceze doar pentru că Franţa nu are fonduri pentru un asemenea proiect.
Google a scanat peste 100.000 de opere franceze încă protejate de copyright, potrivit asociaţiei editurilor franceze.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close