Antena 3 CNN High Tech Şase cercetători au aterizat pe Marte, după o călătorie simulată într-o parcare din Moscova

Şase cercetători au aterizat pe Marte, după o călătorie simulată într-o parcare din Moscova

Şase cercetători au aterizat pe Marte, după o călătorie simulată într-o parcare din Moscova
Sursa foto: Foto: EPA / Daily Mail
14 Feb 2011   •   21:29

O echipă de cercetători a reuşit, în sfârşit, să ajungă pe Marte, după un zbor care a durat 257 de zile. Este vorba despre o simulare a unei astfel de călătorii. Mai precis, şase bărbaţi adunaţi din întreaga lume au petrecut 257 de zile închişi într-o capsulă din oţel, de 3.5 metri laţime, în Moscova, simulând experienţa unei călătorii pe Planeta Roşie, relatează Daily Mail.

Şase cercetători simulează o călătorie pe Marte


Acum, cei şase bărbaţi vor petrece două zile explorând suprafaţa planetei Marte înainte de a se „întoarce acasă”. Astfel se va încheia misiunea de 520 de zile (denumită "Marte 500"), care a fost pusă la cale de agenţii spaţiale din Moscova, Europa şi China.



„Naveta spaţială” se află într-o parcare din apopierea unui bloc de locuinţe, are şase paturi, o bucătărie, cameră de zi, toaletă, seră şi un spaţiu de lucru, potrivit Newser.com. Psihologii au observat echipajul, format dintr-un chinez, un italiano - columbian, un francez şi trei ruşi, pe parcursul întregii călătorii, care a avut ca scop simularea stresului unei misiuni reale spre Marte.



Însă în această călătorie „astronauţii” s-au bucurat de beneficiile gravitaţiei. De asemenea, au avut voie să plece dacă şi-ar fi dorit acest lucru. Deocamdată nu a renunţat niciunul dintre ei.

×
Subiecte în articol: Marte cercetatori
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close