Antena 3 High Tech Sateliți Starlink, lansați de SpaceX pentru internet, pe cerul României

Sateliți Starlink, lansați de SpaceX pentru internet, pe cerul României

24 Apr 2020   •   22:04
Sateliți Starlink, lansați de SpaceX pentru internet, pe cerul României
Sursa foto: YouTube

Sateliții Starlink, lansați de SpaceX, compania deținută de Elon Musk, pentru a forma o rețea uriașă de internet, sunt vizibili, pe cerul României, în anumite intervale.

Musk a anunțat că va lansa mii de sateliți pentru a crea un serviciu comercial de conectivitate la internet prin intermediul unor sateliți amplasați într-o orbită joasă în jurul planetei.

Astfel, până în prezent, compania SpaceX a reușit să lanseze deja 422 de sateliți care orbitează în jurul Pământului, iar o parte dintre aceștia pot fi vizibili, în serile senine, chiar și din România.

În această seară, în intervalul 21.29 - 21.31, sateliții Starlink au putut fi observați pe cerul României.

Intervalele orare în care sateliții Starlink sunt vizibili pe cerul României pot fi găsite pe site-ul findstarlink.com.

Motivul pentru care Starlink are nevoie de sute sau mii de sateliți este faptul că rețeaua va fi pe o orbită joasă, spre diferență de sateliții de internet din prezent, care sunt la o altitudine mult mai mare.

Sateliții acoperă o suprafață mai mică individual, deci sunt necesari mai mulți pentru a asigura o conectivitate stabilă și rapidă, clienții fiind transferați de la un satelit la altul permanent.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close