Antena 3 High Tech Schimbare majoră la Google! Compania a înlocuit forţa de muncă umană cu inteligenţa artificială

Schimbare majoră la Google! Compania a înlocuit forţa de muncă umană cu inteligenţa artificială

27 Aug 2018   •   18:27
Schimbare majoră la Google! Compania a înlocuit forţa de muncă umană cu inteligenţa artificială

Compania Google a înlocuit forţa de muncă umană cu inteligenţa artificială (AI) pentru coordonarea procesului de răcire a centrelor sale de stocare a datelor, relatează Euractiv.

Conform companiei Google, sistemul de răcire funcţionează pe baza unor recomandări venite din partea AI-ului, nu din partea factorului uman, rezultatul fiind o reducere a consumului de energie electrică cu până la 30%.

Echipamentele AI fac recomandările în baza unor informaţii pe care le colectează o dată la fiecare cinci minute cu ajutorul câtorva mii de senzori. În baza informaţiilor, AI anticipează ce măsuri sunt necesare procesului de răcire şi, ulterior, trimite recomandările unui sistem local de control, care le analizează şi ulterior le aplică.

Toate recomandările AI sunt, însă, făcute astfel încât consumul de energie electrică să fie cât mai redus şi astfel încât să fie îndeplinite o serie de cerinţe legate de siguranţă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close