Antena 3 CNN High Tech Scotland Yard-ul spionează criminalii pe Facebook şi MySpace

Scotland Yard-ul spionează criminalii pe Facebook şi MySpace

Scotland Yard-ul spionează criminalii pe Facebook şi MySpace
24 Apr 2008   •   13:06

Scotland Yard a recunoscut că se foloseşte de site-uri de social networking pentru a ?spiona? criminalii şi bandele de răufăcători. Autorităţile britanice folosesc informaţiile de pe Facebook sau MySpace pentru a-i depista pe criminal. Există astfel o divizie secretă a Scotland Yard-ului care se ocupă de urmărirea pe internet a răfăcătorilor, de la criminali până la persoane suspectate de fraude, etc. Detectivii se infiltrează pe forumuri şi chatroom-uri, aflând astfel informaţii despre crime sau ilegalităţi comise, sau pe cale de a fi comise.

?Internetul ne oferă o multitudine de informaţii pe care le putem urmări şi astfel preveni unele crime.? a declarat Martin Hewitt, şeful Biroului de Investigaţii.?În multe ocazii, chatroom-urile şi site-urile de social networking sunt folosite pentru a se lăuda în legătură cu ilegalităţile comise.? a mai adăugat el.

Cyber-detectivii sunt antrenaţi să adune informaţii fără a-şi revela adevărata identitate şi fără a lăsa urme. Ei s-au dovedit de un real folos celorlalte echipe criminalistice, oferind informaţii care au dus la identificarea unor bande de răufacători sau criminali. Cel mai adesea, ei se ocupă cu ?spionarea? persoanelor suspectate că aduc arme în ţară, a dealerilor de droguri sau a bandelor sau indivizilor suspectaţi de violenţe extreme.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close