Antena 3 CNN High Tech Scrierea în aer, tehnologia care ar putea revoluţiona piaţa smartphone-urilor

Scrierea în aer, tehnologia care ar putea revoluţiona piaţa smartphone-urilor

Scrierea în aer, tehnologia care ar putea revoluţiona piaţa smartphone-urilor
Sursa foto: Foto: news.discovery.com
06 Mai 2013   •   09:41

Gesticularea ar putea simplifica tehnologia telefoanelor deştepte. Un specialist IT german a inventat un dispozitiv cu ajutorul căruia mesajele-text pot fi compuse scriind litere în aer, cu mâna. Noua tehnologie a fost denumită chiar aşa - "scrierea în aer".

Tastatura telefonului ar putea, în curând, să nu mai fie necesară pentru a trimite mesaje, dacă cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe îşi vor duce planurile la bun sfârşit. Ei sunt convinşi că pot scrie SMS-uri doar gesticulând. Cheia este un dispozitiv care recunoaşte literele scrise cu mâna, în aer.

Mănuşa e prevăzută cu un senzor de mişcare. Are un senzor de acceleraţie şi unul unghiular în spatele mâinii. Sunt aceiaşi senzori pe care-i are orice smartphone. Iar semnalele provenite din mişcarea mâinii sunt transferate prin bluetooth către un laptop, în cazul nostru, unde sunt procesate.

Pe Cristoph, inventatorul, l-au convins să se apuce de lucru prietenii, care s-au plâns că le e dificil să scrie mesaje pe smartphone.

Dispozitivul de scriere în aer poate recunoaşte, în prezent 8000 de cuvinte. Proiectul german are încă nevoie de îmbunătăţiri, dar şi de bani, pentru a putea revoluţiona piaţa smartphone-urilor.





×
Subiecte în articol: telefon
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close