Antena 3 CNN High Tech Second Life. Referendumul 'Băsescu' a început

Second Life. Referendumul 'Băsescu' a început

Second Life. Referendumul 'Băsescu' a început
17 Mai 2007   •   12:59

Pe Internet, în lumea virtuală Second Life, referendumul a început deja. Referendumul pentru soarta preşedintelui suspendat. Românii înscrişi pe Second Life votează şi discută despre un Traian Băsescu virtual şi chiar plănuiesc mitinguri. La fel au făcut şi francezii care şi-au votat săptămânile trecute noul preşedinte. Cine vrea să participe la referendum în viaţa virtuală nu are nevoie de buletin, ci de un calculator conectat la Internet. Şi de mult entuziasm. 400 de români au votat deja în sala de referendum amenajată pe Second Life.

La votul virtual sunt aşteptaţi 20.000 de români. Rezultatul votului se aşteaptă să fie cât mai aproape de cel real. Pentru că cei din Second Life spun despre ei că sunt elita României în lumea virtuală. Mulţi nu se opresc la votul de pe Internet. Sâmbătă se duc la vot şi-n lumea reală.

După vot, românii sunt chemaţi la miting. Piaţa Universităţii din Bucureşti este însă înlocuită cu spaţiu din lumea virtuală. Second Life este o transpunere a vieţii reale pe Internet. Are şase milioane de utilizatori din întreaga lume. Rezidenţii fac tranzacţii cu insule, case, mărfuri şi discută la fel ca în lumea reală.

Observator

×
Parteneri
Trucul folosit de şoferii români pentru asigurări RCA mai ieftine
x close