Antena 3 High Tech Şefii Google Yahoo şi Facebook nu vor participa la summitul de securitate al lui Obama

Şefii Google Yahoo şi Facebook nu vor participa la summitul de securitate al lui Obama

12 Feb 2015   •   18:54
Şefii Google Yahoo şi Facebook nu vor participa la summitul de securitate al lui Obama

Şefii Google, Yahoo şi Facebook au anunţat că nu vor participa la summitul preşedintelui Barack Obama unde se vor discuta probleme ale securităţii cibernetice. Decizia vine în contextul în care relaţiile dintre Casa Alba şi companiile din Silicon Valley sunt din ce în ce mai tensionate din cauza problemelor legate de respectarea vieţii private.

Astfel preşedintele şi directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, şi şefii Google, Larry Page şi Eric Schmidt nu vor fi prezenţi la conferinţa de la Stanford University cu toate că au fost invitaţi, transmite Bloomberg.

Industria tehnologică a fost o sursă vitală de sprijin politic, contribuţii de campanie şi asistenţă în dezvoltarea unor tactici high-tech pentru Obama, atunci când a câştigat preşedinţia în 2008 şi 2012. Relaţiile sale cu sectorul IT s-au întăutăţit între timp, companiile intrând în conflict cu administraţia Obama din cauza spionajului guvernamental şi a dorinţei de a preoteja drepturile utilizatorilor şi clienţilor la viaţa privată.

Summitul face parte dintr-o nouă campanie de combatere a hackerilor, iar discuţiile se vor concentra pe creşterea colaborării între companii şi agenţii, îmbunătăţirea securităţii cibernetice pentru protejarea consumatorilor şi securizarea mai bună a sistemelor de procesare a plăţilor.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close