Antena 3 CNN High Tech Şeful Microsoft atacă Google şi Apple: Android, prea sălbatic. iOS, prea controlat

Şeful Microsoft atacă Google şi Apple: Android, prea sălbatic. iOS, prea controlat

Şeful Microsoft atacă Google şi Apple: Android, prea sălbatic. iOS, prea controlat
Sursa foto: Foto: microsoft.com
de N.B.    |    15 Noi 2012   •   16:39

Microsoft trebuie să acţioneze mai dur dacă doreşte să devină relevantă pe piaţa sistemelor de operare pentru smartphone, piaţă dominată de Google şi Apple.

După ce Windows Phone 7 şi remodelatul Windows Phone 7,5 nu au reuşit să ducă platforma mobilă a companiei printre cele mai populare, Microsoft ar putea suferi o lovitură puternică dacă nici Windows Phone 8 nu va reuşi să spargă dominaţia iOS şi Android.

În timpul unui interviu din Santa Clara, California, preşedintele Microsoft a sugerat că zilele pasivităţii companiei sunt pe cale să se încheie. Steve Ballmer a prezentat noua platformă pentru telefoane mobile Windows, dar a avut şi câteva remarci dure la adresa competitorilor.

Când a venit vorba despre Android, Ballmer a afirmat că "ecosistemul" de la Google este "sălbatic" şi "necontrolat". Oficialul Microsoft consideră că Google Play, magazinul de aplicaţii pentru Android, nu are niciun fel de control asupra aplicaţiilor care sunt încărcate, lăsând loc programelor dăunătoare de tipul malware, spyware sau viruşi.

La polul opus, tot ceea ce înseamnă Apple sau iOS este "prea scump" şi "mult prea controlat", susţine Ballmer. Un iPhone ajunge să coste de la 1.000 de dolari în sus în anumite pieţe, iar controlul asupra aplicaţiilor din iStore este prea strict.

Ca alternativă, Ballmer a oferit, evident, Windows Phone. Noua platformă mobilă de la Microsoft a început să iasă pe piaţă instalată pe Nokia Lumia 920 şi HTC Windows Phone 8X.

×
Subiecte în articol: Apple iOS Google Android microsoft
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close