Antena 3 CNN High Tech Siemens plăteşte 800 milioane de dolari pentru a opri o anchetă de corupţie în SUA

Siemens plăteşte 800 milioane de dolari pentru a opri o anchetă de corupţie în SUA

Siemens plăteşte 800 milioane de dolari pentru a opri o anchetă de corupţie în SUA
14 Dec 2008   •   18:43

Siemens a acceptat să plătească autorităţilor americane o amendă record de 800 de milioane de dolari pentru a stopa investigaţiile de dare de mită, potrivit unei surse citate de Wall Street Journal. Acordul cu autorităţile americane menţionează că Siemens va trebui să recunoască faptul că nu a putut menţine un control intern eficient astfel încât să prevină plăţi ilegale, dar i se va permite participarea, în continuare, la licitaţii pentru proiecte de infrastructură în SUA. Compania nu va trebui să recunoască faptul că a fost implicat în infracţiuni de dare de mită.
Grupul german este pe punctul de a ajunge la un compromis şi în altă anchetă, referitoare la mituirea unor oficiali din diferite guverne pentru câştigarea unor contracte de infrastructură, au adăugat sursele citate. Grupul Siemens este anchetat în cel puţin zece alte state pentru presupuse infracţiuni de corupţie.
Potrivit autorităţilor ameriane, Siemens a plătit mită pentru furnizarea de sisteme de transport în Venezuela, de echipament medical în China, Vietnam şi Rusia, echipament petrolier şi de producere a energiei electrice în Irak, Israel şi Mexic, aparate de telecomunicaţii în Nigeria şi Bangladesh şi carduri de identificare electronică în Argentina.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close