Antena 3 CNN High Tech Sinucigaşi.ro, site-ul unde cei cu gânduri negre îşi pot împărtăşi experienţele (VIDEO)

Sinucigaşi.ro, site-ul unde cei cu gânduri negre îşi pot împărtăşi experienţele (VIDEO)

Sinucigaşi.ro, site-ul unde cei cu gânduri negre îşi pot împărtăşi experienţele (VIDEO)
01 Oct 2008   •   21:27

Depresie, probleme cu părinţii sau familia, teribilism sau doar plictiseală. Tot atâtea motive pentru care un tânăr din zilele noastre ajunge să se gândească la moarte. Sinucigaşii de secol XXI au acum şi un site pe care pot intra, daca vor să împărtăşească problemele lor cu alţii ca ei sau doar să caute un sfat. Cele mai grele clipe le petrec în faţa unui monitor, ascunşi de lumea întreagă. Un site de internet, este locul unde zeci de tineri îşi împărtăşesc opiniile despre cum vor să-şi termine socotelile cu viaţa. Pagina, lansată de curând, se vrea una de consiliere, însă nu are deocamdată personal specializat.
?Îmi doresc să mor de când mă ştiu. Nu iubesc pe nimeni şi nimeni nu mă iubeşte pe mine. Eu găsesc doar motive pentru a muri.? Este numai unul din miile de mesaje apărute pe www.sinucigasi.ro, un site în care cei care se gândesc la sinucidere ar trebui să găsească motive să trăiască.
Site-ul oferă utilizatorilor posibilitatea de a-şi spune povestea şi de a se sfătui cu alţi oameni care au trecut prin momente asemănătoare. Conceput ca un forum, unde utilizatorii pot comunica, site-ul se doreşte a fi un loc în care cei disperaţi pot prinde puţină speranţă.
Una dintre secţiunile site-ului ?Tips and tricks?, adică ponturi şi trucuri, nu se referă la metodele cele mai bune de sinucidere, cum s-ar putea crede la prima vedere. Ci articole din ziare despre adolescenţă, depresie sau iubire.
În ciuda intenţiilor bune, site-ul nu oferă însă consiliere din partea unui personal specializat. Ci sfaturi din partea internauţilor.
Specialiştii sunt de părere că pentru o astfel de iniţiativă ar fi nevoie de un moderaror superspecializat care să poată oferi consiliere de specialitate.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: site probleme
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close