Antena 3 CNN High Tech Siri iese la pensie. Viv va fi noul asistent personal

Siri iese la pensie. Viv va fi noul asistent personal

Siri iese la pensie. Viv va fi noul asistent personal
13 Mai 2016   •   11:07

Asistenții vocali Siri, Google Now și Alexa se pot pregăti de pensionare. Pe piață își face apariția un nou software, mult mai performant, care promite să revoluționeze lumea tehnologică. Creatorii Siri au dezvoltat o versiune superioara acesteia: Viv, asistentul virtual al viitorului.

O parte din echipa care a lucrat la dezvoltarea asistentului vocal Siri, a reușit să realizeze un software mult mai performant care conectează mai multe servicii între ele și face posibilă folosirea anumitor aplicații fără a necesita instalarea acestora. Noua inovație tehnologică poate executa cerințe complexe, cum ar fi: rezervări la hotel, comenzi de mâncare, taxi și flori sau chiar transferuri de bani.

Memorie inteligentă

Viv se diferențiază de restul asistenților virtual existenți pe piața printr-un sistem de inteligență artificială care îi permite să faca mult mai multe taskuri. Comenzile vocale sunt mult mai facile și eficiente. De exemplu, dacă dorești să afli cum afost vremea într-un anumit oraș, la o anumită dată din trecut, tot ce trebuie să faci este să îl întrebi pe asistentul Viv, care te va întreba și el anumite detalii pentru a ajunge la răspunsul corect. De asemenea, el reține răspunsurile pe care i le oferi și le stochează, astfel că ulterior, nu va mai fi nevoie să începi de la zero atunci când cauți ceva.

Partea cea mai interesantă este faptul că echipa Viv a dezvoltat “generația programului dinamic”, sau capacitatea de a crea servicii personalizate în timp real, lucru care este imposibil la asistenții vocali tradiționali, care trebuie să aibă fiecare serviciu instalat pentru a putea îndeplini taskurile solicitate.

O parte din funcțiile Viv au fost implementate și în Siri, însă Apple a decis să le elimine înainte de lansarea oficială a software-ului.

Viv dispune de un sistem ce permite utilizatorului să facă aproape orice folosind comanda vocală, fără a deschide vreo aplicație.

Sursa: Jurnalul Național

×
Subiecte în articol: Apple
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close