Antena 3 CNN High Tech Un site din străinătate a reușit să genereze numeroase acte de identitate false, bazate pe inteligența artificială

Un site din străinătate a reușit să genereze numeroase acte de identitate false, bazate pe inteligența artificială

Un site din străinătate a reușit să producă imagini incredibil de realiste ale actelor false de identitate folosind inteligența artificială.

Un site din străinătate a reușit să genereze numeroase acte de identitate false, bazate pe inteligența artificială
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    13 Feb 2024   •   23:52

Site-ul, care se bazează pe inteligență artificială, a reușit să genereze numeroase acte de identitate false.

Publicația 404 Media a realizat un experiment, pentru a vedea cum arată documentele.

Pe site-ul respectiv au fost găsite rezultate instantanee ale unui permis de conducere fals din California.

Mai mult decât atât, site-ul are capacitatea de a modifica metadatele imaginilor, falsificând coordonatele GPS și făcând să pară că imaginile au fost făcute cu un smartphone.

Îngrijorător este faptul că una dintre imaginile generate de site-ul respectiv a reușit să treacă de procesul de verificare a identității de pe site-ul de schimb de criptomonede OKX cu un pașaport britanic fals.

Se pare că fundalul este factorul-cheie care contribuie la credibilitate, însă jurnaliștii de la 404 Media sunt de părere că  ar putea fi, de fapt, fotografii reale în loc de imagini generate de AI.

”Pe lângă încărcarea propriei fotografii, utilizatorii pot trece printr-un număr mare de imagini din arhiva proprie a site-ului; acestea nu sunt generate de AI. Aacestea oferă totuși o oportunitate de a crea un act de identitate fără ca escrocul să își încarce o fotografie”, raportează, de asemenea, publicația 404 Media.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close