Antena 3 CNN High Tech Site-ul Twitter a fost blocat joi în urma unui atac informatic de tip "denial-of-service"

Site-ul Twitter a fost blocat joi în urma unui atac informatic de tip "denial-of-service"

Site-ul Twitter a fost blocat joi în urma unui atac informatic de tip "denial-of-service"
06 Aug 2009   •   19:51

Twitter, cunoscuta platformă de microblogging s-a confruntat, joi după-amiază, cu un atac informatic. Potrivit Wall Street Journal, şi alte site-uri, inclusiv LiveJournal şi Facebook, au avut parte de aceleaşi probleme, fiind doar parţial funcţionale.

La 18:00, ora României, Twitter a anunţat faptul că se confruntă cu un atac de tip "denial-of-service", iar serviciul a fost reluat parţial. ?Denial-of-service? presupune blocarea serverelor unui site prin trimiterea unui număr mare de pachete de date.

Nu există informaţii clare despre momentul exact al declanşării atacului şi nici dacă problemele de accesare sunt aceleaşi în întreaga lume, potrivit BBC.

Platforma Twiter a avut cu 19% mai mulţi utilizatori în iunie, comparativ cu luna mai, ajungând la 44,5 milioane de utilizatori unici, potrivit statisticilor ComScore.

De asemenea, faţă de iunie 2008, numărul celor care utilizează Twitter a crescut anul acesta cu 1.460%. În aceeaşi perioadă a anului trecut, platforma de microblogging avea 2,9 milioane de utilzatori.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close