Antena 3 CNN High Tech Soft-ul pentru spectacolul cu lasere de la deschiderea JO de iarnă, creat de doi români

Soft-ul pentru spectacolul cu lasere de la deschiderea JO de iarnă, creat de doi români

Soft-ul pentru spectacolul cu lasere de la deschiderea JO de iarnă, creat de doi români
Sursa foto: Vancouver
13 Feb 2010   •   18:55

Doi tineri din municipiul Sfântu Gheorghe sunt creatorii soft-ului pentru spectacolul cu lasere care a fost prezentat la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver. Specialiştii consideră că, la ora actuală, programul creat de români este cel mai bun de pe piaţă în ceea ce priveşte proiecţia de lasere.

Zsolt Rakosfalvy şi Ştefan Nagy lucrează pentru o firmă germană de profil, cea care a furnizat softul pentru festivitatea de deschidere a jocurilor olimpice de iarnă. Spectacolul de lumini va fi proiectat în fiecare seară, până la închiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Deşi se numără printre cei mai buni în domeniu, cei doi români nu au fost la Vancouver, să vadă pe viu produsul muncii lor. I-au reţinut în ţară proiectele la care lucrează şi problemele materiale.

Potrivit acestora, soft-ul lor a mai fost folosit pentru spectacole cu laser la inaugurarea unor hoteluri din Dubai, la expoziţii în Germania, la evenimentul de lansare a unor candidaţi pentru preşedinţia României, precum şi în noaptea de Anul Nou la New York.

Antena 3

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close