Antena 3 CNN High Tech Solul marţian poate întreţine viaţa

Solul marţian poate întreţine viaţa

Solul marţian poate întreţine viaţa
29 Iun 2008   •   12:42

Solul marţian pare să conţină suficiente substanţe nutritive pentru a întreţine viaţa, susţin cercetătorii NASA. O serie de analize preliminare realizate pe mostre de sol demonstrează că acesta este mai alcalin decât s-ar fi aşteptat specialiştii. Recenta descoperire creşte speranţele că planeta Marte ar putea avea condiţii favorabile vieţii.

Deşi admite că sunt necesare teste suplimentare pentru a da un verdict definitiv, Sam Kounaves, coordonatorul echipei de chimişti care cercetează datele furnizate de naveta Phoenix, susţine că solul marţian este ?foarte prietenos şi nu conţine nimic care să fie atât de toxic?. ?Este tipul de sol pe care al-aţi putea avea în grădina din spatele casei. Aţi putea creşte asparagus?, a adăugat el. Solul conţine urme de magneziu, sodiu, potasiu şi alte elemente.

Analiza a fost făcută pe o mostră de un centimetru pătrat prelevată de la o adâncime de 2,5 cm sub suprafaţa marţiană. În urmă cu o săptămână cercetătorii au confirmat existenţa gheţii pe Planeta Roşie, dar nu au detectat până acum prezenţa carbonului organic, element considerat esenţial pentru întreţinerea vieţii.

Sursa foto: reuters.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close