Antena 3 CNN High Tech Sony a încheiat un acord cu Amazon MP3 pentru descărcarea liberă a melodiilor

Sony a încheiat un acord cu Amazon MP3 pentru descărcarea liberă a melodiilor

Sony a încheiat un acord cu Amazon MP3 pentru descărcarea liberă a melodiilor
11 Ian 2008   •   16:41

Fanii Beyonce, Britney Spears şi Foo Fighters vor putea în curând să descarce muzica lor favorită fără nici o restricţie. Compania Sony a anunţat încheierea unei înţelegeri pentru postarea întregii sale colecţii de melodii pe site-ul Amazon MP3, până la sfârşitul lunii ianuarie. Toate melodiile care vor fi disponibile la magazinul virtual al Amazon, vor putea fi descărcate fără nici o problemă legată de drepturile de autor sau DRM (Digital Rights Management).

Această înţelegere transformă site-ul Amazon într-un rival puternic al iTunes de la Apple, care a fost pentru multă vreme lider de piaţă în segmentul dedicat muzicii ce poate fi descărcată de pe internet. Magazinul virtual Amazon MP3, lansat în septembrie 2007, este disponibil doar în Statele Unite.

Melodiile care sunt protejate de DRM nu pot fi ascultate decât cu un serviciu special sau cu un anumit tip de player. Sistemul de protecţia împotriva copierii a fost folosit până acum pentru a opri oamenii care încercau să descarce muzica prin intermediul sistemelor ilegale de file ? sharing.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close