Antena 3 CNN High Tech Sony a lansat Cyber-shot DSC-RX1 şi Handycam NEX-VG900E, prima compactă şi cameră video cu senzor full-frame din lume

Sony a lansat Cyber-shot DSC-RX1 şi Handycam NEX-VG900E, prima compactă şi cameră video cu senzor full-frame din lume

Sony a lansat Cyber-shot DSC-RX1 şi Handycam NEX-VG900E, prima compactă şi cameră video cu senzor full-frame din lume
Sursa foto: Foto: sony.ca
de N.B.    |    13 Sep 2012   •   17:09

Sony a lansat prima cameră de fotografiat compactă cu senzor full-frame din lume, Cyber-shot DSC-RX1, o cameră digitală compactă de dimensiunea unei palme.

Cântărind doar 482 de grame împreună cu bateria şi cardul de memorie, Cyber-shot DSC-RX1 încorporează un senzor full frame de 35mm şi un obiectiv fix F2, fiind perfectă pentru călătorii, fotografii de stradă şi folosire cotidiană.

În premieră la nivel mondial, Cyber-shot RX1 este prima compactă care încorporează un senzor CMOS Exmor full-frame de 35mm. Cu o rezoluţie de 24,3 megapixeli efectivi, senzorul este de două ori mai mare decât APS-C disponibil în camerele DSLR. Senzorul full-frame redă cu fidelitate maximă, în culori bogate şi o rată de contrast dinamic impresionantă cele mai fine şi subtile detalii şi texturi.

Senzorul puternic influenţează sensibilitatea ISO la o rată generoasă de 100 – 25600. Sensibilitatea poate fi ajustată până la 50 în modul2 extins. De asemenea, poate ajunge la valoarea 102400 utilizând Multi Frame Noise Reduction. Aceasta permite camerei Cyber-shot RX1 să capteze imagini naturale, cu zgomot de fond redus în mediu întunecat, fără a fi necesară folosirea bliţului.

Complementar senzorului full-frame, obiectivul Carl Zeiss Sonnar T cu distanţă focală fixă de 35mm reprezintă o opţiune excelentă pentru realizarea de portrete, fotografii de stradă şi folosire cotidiană. Derivat din cuvântul german “Sonne” (“soare”), numele Sonnar reflectă abilitatea obiectivului de a captura cât mai multă lumină cu putinţă. Acest obiectiv premium încorporează elemente optice noi precum lentilele Advanced Aspherical (AA) care contribuie la dimensiunea extrem de compactă a camerei.

În pofida dimensiunilor compacte, fotografii au la dispoziţie o multitudine de opţiuni creative şi moduri de control manual, la fel ca la o cameră DSLR. 

Alături de DSC-RX1, Sony a lansat prima cameră video cu senzor full-frame de 35 de mm. Noua Handycam NEX-VG900E, cameră Full HD cu obiective interschimbabile, este o cameră destinată realizatorilor de clipuri video pasionaţi.

NEX-VG900E este prima cameră cu senzor de 35mm exploatând la maxim potenţialul obiectivelor interschimbabile marca Sony şi Carl Zeiss pentru o calitate foarte bună a imaginii. Cu o rezoluţie de 24,3 megapixeli efectivi, senzorul CMOS Exmor dezvoltat de Sony este de aproximativ 40 de ori mai mare decât echivalentul său din camerele video obişnuite.

Clipuri video la calitate de film pot fi obţinute prin înregistarea în modul progresiv 25p/24p, cu ajutorul Cinema Tone Gamma şi Cinema Tone Colour, care asigură un control precis asupra efectelor de clasificare a culorilor. Modurile Picture Effect care permit aplicarea de efecte artistice din cameră atât pentru poze, cât şi pentru filme HD. 

Filmarea video este îmbunătăţită printr-o manetă "balansoar" care permite controlul fin al zoom-ului. Maneta ajustează zoom-ul optic atunci când sunt utilizate obiective cu montură E compatibile. Aceasta controlează, de asemenea, zoom-ul electronic, atunci când camera este utilizată cu obiectivele cu distanţă focală fixă.

Senzorul permite camerei NEX-VG900E să fotografieze full-frame la o rezoluţie de 24 megapixeli efectivi, la o calitate de DSLR din clasa profesională. Pozele pot fi făcuteîn format RAW ceea ce asigură o mare libertate de procesare ulterioară.

Opţiunile de control şi setările manuale sunt variate pentru a mulţumi cei mai pretenţioşi entuziaşti ai filmărilor video. Deschiderea diafragmei, viteza obturatorului sau expunerea pot fi selectate manual, la fel şi balansul pe alb pentru a răspunde cerinţelor oricărei instanţe de filmare.

×
Subiecte în articol: Sony camera video
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close