Antena 3 CNN High Tech Sony a lansat în România VAIO P, un mini-notebook colorat care încape în buzunar (VIDEO)

Sony a lansat în România VAIO P, un mini-notebook colorat care încape în buzunar (VIDEO)

Sony a lansat în România VAIO P, un mini-notebook colorat care încape în buzunar (VIDEO)
de Florin Tulbure    |    22 Iun 2010   •   13:05

VAIO P este numele celui mai nou computer ultra-portabil lansat marţi şi în România de Sony. Noua serie de notebook-uri ultra-portabile VAIO P oferă  GPS, busolă digitală şi accelerometru. PC-urile sunt colorate şi au o greutate de puţin peste 600g. Preţul unui asemenea device este însă cam piperat, situându-se în jurul valorii de 3.600 de lei.

Sony VAIO P este mai mic decât un notebook şi mai inteligent decât un smartphone. Dimensiunile sale îl transformă într-un dispozitiv uşor de transportat chiar şi într-un buzunar sau o poşetă.

VAIO P este primul notebook VAIO conceput pentru utilizare din mers. Pointing stick-ul central este completat de un touch-pad şi două butoane de mouse amplasate pe rama ecranului în laterale.

Scurtă prezentare a noului SONY VAIO P


 

vaioptxt1_400

Gama VAIO P marchează prima serie de notebook-uri Sony cu GPS integrat şi busolă digitală, pentru orientare şi informare, poate fi util în localizarea hotelului, sau a celui mai apropiat restaurant într-un oraş necunoscut.

O nouă funcţie, VAIO Location Search, oferă posibilitatea de a vizualiza hărţi în timp real, fără a fi dependentă de un browser de internet. Poziţia pe hartă şi orientarea cardinală sunt afişate alături de punctele de interes şi informaţiile despre starea vremii.

vaioptxt2_400

Computerul dispune de un modul 3G Everywair încorporat, care facilitează conexiunea 3G la reţelele mobile.

Noul VAIO P este şi primul notebook Sony cu accelerometru integrat, care răspunde la mişcările fizice. La o mişcare a notebook-ului în stânga sau în dreapta se poate naviga printre fotografii sau printre paginile unui document PDF, ori pentru navigarea prin indexul paginilor de web accesate.

vaioptxt4_400

De asemenea, senzorul recunoaşte momentul în care VAIO P este în poziţie verticală, rotind automat imaginea pentru o citire facilă a documentelor şi paginilor de web. Butoanele suplimentare de mouse al notebook-ului sunt poziţionate special pentru navigarea în poziţie verticală ? precum o carte sau o revistă.

Ecranul are rezoluţia 16:9 pentru vizionarea filmelor sau a paginilor web. Modelul este prevăzut cu  butoane pentru acces rapid la Internet şi funcţia de depanare VAIO Care. De asemenea, există un buton pentru modificarea rezoluţiei ce măreşte automat dimensiunea fonturilor sau oferă posibilitatea de a urmări filme de înaltă definiţie.


Noua serie VAIO P este disponibilă în două culori (negru şi portocaliu), preţul său fiind de 3.600 de lei.

Specificaţii tehnice:

Model VAIO P11S1E
Procesor - Intel Atom Z540
OS - Genuine Windows 7 Home Premium (32-bit)
Memorie - 2GB DDR2 SDRAM
SSD - 64GB SSD Flash Drive
Ecran - 20cm (8?) VAIO Display Plus (1600x768)
Grafică - Intel Graphics Media Accelerator 500
Culori - Orange, Negru
Greutate & dimensiuni - 0,632kg (cu baterie);
120 x 19,8 x 245 mm (D x H x W)
Baterie - Până la 5 ore (MobileMark 2007) / Până la 10 ore cu bateria suplimentară (BPL23, achiziţionată separat)
Altele - Accelerometru; GPS şi busolă digitală; WLAN 802.11b/g/n; Everywair 3G până la 7.2 Mbps; Bluetooth 2.1+EDR; boxe stereo şi microfon; camera MOTION EYE; 2xUSB; Acces rapid la Internet, funcţia Assist, butoane de modificare a rezoluţiei.

vaioptxt5_400

La acelaşi eveniment, Sony a prezentat şi noua serie VAIO M. Aceasta are acum un design îmbunătăţit, fără acel acumulator proeminent care deranja din punct de vedere estetic. Noua formă a afectat însă autonomia notebook-ului, care a scăzut acum cu câteva ore.


vaiowtxt_400
Configuraţia a rămas aceeaşi, doar grafica a fost îmbunătăţită ? procesor Intel Atom 1,83Ghz, memorie RAM DDR2 de 1 GB, hard drive de 250GB, grafică Intel Graphics Media Accelerator 3150, SO Windows 7 Starter (32bit). Notebook-ul este disponibil în culorile alb şi albastru închis.

Text şi foto: Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close