Sony a redus preţul pentru PlayStation 3 cu 100 de dolari

09 Iul 2007   •   08:59
Sony a redus preţul pentru PlayStation 3 cu 100 de dolari
Grupul japonez Sony Corp a redus cu 17 procente preţul de vânzare a consolei de jocuri video PlayStation 3 pe piaţa din SUA, o mişcare destinată să crească vânzările pe cea mai importantă piaţă din lume. Modelul echipat cu un hard drive de 60-gigabyte şi un player DVD Blu-ray va costa de acum încolo 500 de dolari, adică cu 20 de dolari mai mult decât cea mai scumpă versiune a consolei Xbox 360 oferită de grupul Microsoft Corp.

În continuare însă, PlayStation 3 costă aproape dublu comparativ cu consola Wii oferită de rivalul japonez Nintendo Co., al cărei preţ de comercializare de 250 de dolari şi controller-ul dotat cu senzori de mişcare au transformat-o într-un succes de piaţă, cu toate cu nu are un hard disk şi nici nu oferă acelaşi performanţe grafice ca şi PS3.

'Estimările noastre sunt că vânzările se vor dubla. Am depăşit problemele de producţie şi am ajuns în faza în care am decis să ne gândim şi la preţul plătit de consumatori', a declarat directorul executiv al diviziei Sony Computer Entertainment America, Jack Tretton. Decizia era una aşteptată de analişti, cu toate că preşedintele Sony, Ryoji Chubachi, a declarat recent că grupul nipon nu are planuri imediate pentru o reducere de preţ. În schimb, analiştii se îndoiesc că reducerea preţului va dubla vânzările de PS3 şi se aşteaptă mai degrabă la o creştere cu 50 la sută, până la 120.000 de console pe lună.

Decizia celor de la Sony vine cu două zile înainte de debutul Salonului E3, un eveniment anual important în industria jocurilor video, unde se aşteaptă ca şi Microsoft să anunţe prima sa reducere de preţ pentru Xbox 360. În schimb, nici o măsură de acest fel nu este aşteptată din partea Nintendo, având în vedere că la opt luni de la lansarea Wii se vinde atât de bine încât este greu de găsit în magazine.

Rompres

x close