Sony se pregăteşte pentru lansarea unui mini-laptop

02 Iun 2008   •   19:01
Sony se pregăteşte pentru lansarea unui mini-laptop
Compania Sony se pregăteşte pentru lansarea unui laptop cu dimensiuni reduse, mai ieftin şi care ar putea folosi un procesor de la Via Tehnologies. Un prototip al laptop-ului, asemănător ca design cu Via OpenBook (foto), a fost prezentat la sfârşitul săptămânii trecute, de către producătorul Quanta Computer, la expoziţia anuală WiMax, din Taipei.

Quanta este cel mai mare producător de laptop-uri din lume, compania fabricând astfel de computere pentru cele mai mari nume în domeniu. Quanta nu a confirmat că va produce acest mini-laptop pentru Sony însă, jurnaliştii prezenţi la expoziţia din Taipei au observat numele companiei japoneze scris la categoria "manufacturer" (producător) din proprietăţile computerului.

Conform companiei Quanta, livrarea laptop-ului prezentat la expoziţie ar putea începe din a treilea trimestru al acestui an. Specificaţiile tehnice ale mini-laptop-ului prevăd printre altele un procesor Via C7-M la 1,6 Ghz, un chipset VX800 şi un hard disk care porneşte de la 80 GB.

Ecranul are 8,9 inch şi oferă rezoluţia de 1.024 x 600 pixeli. Modelul include suportul Wi-Fi şi Bluetooth şi, opţional, oferă GPS asistat (AGPS), sau WiMax.

Antena3.ro

x close