Antena 3 CNN High Tech Sony va lansa primele televizoare cu ecran OEL

Sony va lansa primele televizoare cu ecran OEL

Sony va lansa primele televizoare cu ecran OEL
12 Apr 2007   •   14:24

Gigantul japonez Sony intenţionează să demareze în acest an comercializarea, în premieră mondială, de televizoare cu ecran plat care utilizează un dispozitiv de afişare cu luminiscenţă organică (OEL). ?Până la sfârşitul anului vom demara producţia în masă şi comercializarea de televizoare OEL cu o diagonală 28 de centimetri, ceea ce reprezintă o premieră mondială?, a declarat Mami Imada, purtător de cuvânt al concernului japonez.

Sony nu a dat alte detalii în legătură cu planurile sale de producţie sau preţurile televizoarelor OEL. Compania a anunţat doar că dispozitivele vor fi produse la o uzină gestionată de Liquid Crystal Display Corporation. Dispozitivele de afişare de tip OEL sunt deja utilizate de o serie de dispozitive de genul telefoane mobile sau PDA-uri. Aceste dispozitive de afişare utilizează proprietăţile luminescente ale materialelor organice. În consecinţă afişajele sunt mult mai subţiri şi mai uşoare decât LCD-urile. Ecranul noilor televizoare OEL de la Sony va avea o grosime de doar trei milimetri.

Decizia grupului Sony de a intra rapid pe segmentul OEL TV sugerează că Sony a învăţat din greşelile trecute, gigantul japonez fiind prins pe picior greşit în urmă cu câţiva ani când rivalii săi au reuşit să acapareze cote importante pe piaţa televizoarelor LCD.

Rompres

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close