Antena 3 CNN High Tech Sony va vinde MP3-uri fără restricţii de descărcare online

Sony va vinde MP3-uri fără restricţii de descărcare online

Sony va vinde MP3-uri fără restricţii de descărcare online
08 Ian 2008   •   14:29

Corporaţia Sony a anunţat marţi la Tokyo că Sony BMG va vinde muzică în America de Nord fără protecţie împotriva descărcării de pe internet. Sony BMG Music Entertainment a fost una dintre primele mari case de discuri care a făcut paşi în direcţia vânzării muzicii online în format MP3, care poate fi copiată în calculatoare şi apoi transferată pe cd-uri fără restricţii. Sony BMG Music Entertainment a declarat că unele albume digitale vor fi disponibile din 15 ianuarie în Statele Unite, printr-un nou serviciu de descărcări online numit Platinum Music Pass.

În altă ordine de idei, Sony a câştigat o bătălie importantă în lupta cu Toshiba. Warner Bros, unul din cele mai importante studiouri de la Hollywood, a hotărât să îşi pună fillmele pe DVD-uri de înaltă definiţie (HD) care folosesc doar formatul numit Blu-Ray, de la Sony.

Prin această decizie, Sony are un avantaj major printre producătorii de filme şi jocuri. HD (High Definition), reprezintă un nou şi important pas în evoluţia imaginii digitale, care conferă o imagine mai clară, cu detalii foarte bine evidenţiate şi cu contururi precise.

Problema industriei în ceea ce priveşte acest nou standard este că nu se poate hotărâ care este cea mai bună metodă de stocare a filmelor şi jocurilor. Un DVD obişnuit nu poate înmagazina toate informaţiile de înaltă definiţie.

Astfel, au apărut cele două mari formate care se luptă în prezent pentru supremaţie pe piaţa divertismentului. Primul, numit HD ? DVD, este dezvoltat de Toshiba şi susţinut de Microsoft şi Intel, iar cel de-al doilea este Blu-Ray, creat de Sony şi susţinut de studiourile 20th Century Fox, Disney şi acum de Warner Brothers.

Decizia studiourilor Warner este considerată a fi foarte importantă, fiind un pas major în decizia folosirii unui singur format HD. Acest lucru ar fi nu numai în avantajul marilor corporaţii dar şi în avantajul consumatorului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close