Antena 3 CNN High Tech SpaceShipTwo, naveta spaţială comercială a Virgin Galactic, a efectuat primul zbor planat (VIDEO)

SpaceShipTwo, naveta spaţială comercială a Virgin Galactic, a efectuat primul zbor planat (VIDEO)

SpaceShipTwo, naveta spaţială comercială a Virgin Galactic, a efectuat primul zbor planat (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Wired.com
11 Oct 2010   •   13:10

SpaceShipTwo a Virgin Galactic, prima rima navetă spaţială comercială cu echipaj, a trecut de un important test duminică, după ce a reuşit să planeze şi apoi să aterizeze fără probleme pe un aeroport din deşertul Mojave, California, relatează Wired.com.

Naveta este supusă unor teste riguroase înainte de a începe să ducă primii turişti în spaţiu.

SpaceShipTwo a fost eliberată de pe Eve, naveta mamă, la altitudinea de 14.000 metri. Zborul a durat 11 minute, iar la manşa navetei VSS Enterprise, aşa cum mai este numită SpaceShipTwo, s-au aflat pilotul de teste Pete Siebold şi copilotul Mike Alsbury.

vss-enterprise_glide-flight_2_491

?A fost o plăcere să pilotăm VSS Enterprise mai ales dacă luăm în calcul nu doar faptul că vehiculul a fost proiectat pentru a atinge Mach 3.5, ci şi ca unul dintre planoarele care zboară la cea mai mare altitudine?, a declarat Sidebold după ce a aterizat cu naveta SpaceShipTwo a Virgin Galactic.

?E o mare realizare. Cerul nu mai este o limită, şi pe parcursul anului viitor vom începe procesul prin care vom depăşi ultima frontieră către spaţiu?, a declarat Richard Branson, preşedintele companiei Virgin Galactic.

Pasagerii zborurilor Virgin Galactic vor ajunge la peste 100 de kilometri deasupra Pământului. Astronauţii de la bordul SpaceShipTwo vor experimenta imponderabilitatea, vor putea vedea cum arată spaţiul dar şi curbura planetei.

vss-enterprise_glide-flight_3_452

Richard Branson se aşteaptă ca primul zbor suborbital în spaţiu să aibă loc în următoarele 18 luni. Câteva sute de oameni s-au înscris pe listele de aşteptare pentru a zbura în spaţiu. Preţul acestei experienţe este de 200.000 de dolari.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close