Antena 3 CNN High Tech Spam-ul costă: Despăgubiri de 234 de milioane de dolari pentru MySpace

Spam-ul costă: Despăgubiri de 234 de milioane de dolari pentru MySpace

Spam-ul costă: Despăgubiri de 234 de milioane de dolari pentru MySpace
14 Mai 2008   •   18:38

MySpace a câştigat un proces cu privire la mesajele de tip spam (nesolicitate) primite de membri ai site-ului web de socializare. Despăgubirile însumează uriaşa sumă de 234 de milioane de dolari. Sanford Wallace şi Walter Rines, persoanele care au trimis spam-urile, nu s-au prezentat la proces, lucru care a contribuit la victoria site-ului MySpace.

Despăgubirile sunt considerate a fi cele mai mari acordate vreodată în urma unui astfel de proces. Experţii anti-spam consideră însă că MySpace nu are şanse prea mari pentru a obţine banii.

"Cei care se gândeau să trimită mesaje nesolicitate vor spune acum: mai bine nu fac asta", a declarat Hemanshu Nigam, directorul executiv al MySpace, pentru Associated Press.

"Spammerii nu vor să fie aduşi în sala de judecată. Ei îşi doresc doar să facă bani. Este de datoria noastră să îi oprim", a continuat directorul executiv al MySpace.

Cei doi spammeri care au fost incriminaţi în proces, au lucrat împreună pentru a crea conturi MySpace sau pentru a le prelua pe cele existente prin furtul parolelor.

Cu ajutorul conturilor astfel obţinute, cei doi au trimis mail-uri membrilor MySpace ca şi cum ar fi prieteni ai acestora. Bineînţeles că totul era făcut în scopuri comnricale, mail-ul cu pricina cerându-le celor care îl primeau să acceseze un site web sau să vizioneze un videoclip.

"După ce intri acolo (n.r. ? pe site-ul web indicat), aceştia făceau bani încercând să te convingă să cumperi ceva", a precizat Nigam. Oficialii MySpace au declarat că cei doi spammeri au trimis mebrilor site-ului nu mai puţin de 735,925 de mesaje nesolicitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close