Antena 3 CNN High Tech Stephen Hawking: Viaţa extraterestră ar putea exista sub formă rudimentară

Stephen Hawking: Viaţa extraterestră ar putea exista sub formă rudimentară

Stephen Hawking: Viaţa extraterestră ar putea exista sub formă rudimentară
22 Apr 2008   •   18:15

Renumitul astrofizician Stephen Hawking s-a gândit mult la întrebarea cosmică care ne frământă pe toţi: Suntem singuri? Şi crede că răspunsul este nu. În cadrul unei conferinţe susţinută luni, la Universitatea George Washington, în onoarea aniversării a 50 de ani de existenţă a NASA, Hawking a vorbit despre variante.

El a spus că este posibil să nu existe viaţă în alt loc din univers, pentru că nu au fost captate niciun fel de semnale. Sau poate chiar există o formă inteligentă de viaţă în altă parte, dar care, atunci când devine destul de deşteptă să trimită semnale în spaţiu, este şi suficient de deşteaptă să construiască arme nucleare nimicitoare.

Totuşi, Hawking preferă o a treia variantă. „Viaţa primitivă este foarte comună şi viaţa inteligentă este destul de rară”, a spus el, adăugând rapid, în glumă: „Unii spun că aceasta din urmă nu a apărut încă nici pe pământ”. Deci nu ar trebui să ne temem de extratereştri, pentru că aceştia ar exista doar într-o formă primitivă. Totuşi, pentru că extratereştrii s-ar putea să nu aibă ADN ca noi, Hawking a avertizat: „Aveţi grijă dacă întâlniţi un extraterestru. S-ar putea să vă infectaţi cu o boală căreia nu îi veţi putea rezista”.

Britanicul, în vârstă de 66 de ani, care suferă de ALS (scleroză laterală amiotrofică) şi care este nevoit să vorbească prin intermediul unui dispozitiv mecanic, crede că „dacă specia umană va continua să existe încă un milion de ani, atunci ea va trebui să ajungă acolo unde nimeni nu a mai ajuns până acum”.

În încheiere, Hawking a comparat oamenii care nu vor să cheltuiască bani pe explorarea spaţiului cu cei care s-au opus călătoriei lui Cristofor Columb în 1492. „Descoperirea Lumii Noi a schimbat profund lumea veche. Gândiţi-vă doar că nu am fi avut Big Mac sau KFC”, a declarat Hawking.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close