Antena 3 CNN High Tech Studiu controversat. Utilizatorii de Internet Explorer au un IQ mai mic decât cei care folosesc alte browsere

Studiu controversat. Utilizatorii de Internet Explorer au un IQ mai mic decât cei care folosesc alte browsere

Studiu controversat. Utilizatorii de Internet Explorer au un IQ mai mic decât cei care folosesc alte browsere
Sursa foto: Foto: winrumors.com
30 Iul 2011   •   19:46

Un stiudiu realizat de o companie de consultanţă din Canada indică faptul că cei care folosesc alte browsere pentru a naviga pe Internet sunt mai inteligenţi decât cei care folosesc Internet Explorer, scrie CNN.

Compania AptiQuant a monitorizat peste 100.000 de testări ale coeficientului de inteligenţă, corelând rezultatul cu browserul folosit în timpul testării.

Rezultatul arată că utilizatorii de Internet Explorer au avut rezultate mai slabe decât media, în timp ce persoanele care au folosit Chrome, Firefox sau Safari au avut rezultate peste medie. Testele celor care au folosit browsere mai puţin cunoscute ca Opera sau Camino, sau versiuni de Internet Explorer cu HTML 5 au avut cele mai bune rezultate.

În ciuda numărului mare de persoane testate, rezultatele sunt departe, totuşi, de rigorile ştiinţifice. Cei care au ales să se testeze pentru a-şi afla IQ-ul nu au fost selectaţi pentru a da un rezultat comprehensiv, ci a fost alegerea aleatorie a utilizatorilor care au descoperit testul prin anunţuri on-line sau link-uri de pe alte pagini.

×
Subiecte în articol: internet explorer Opera IQ studiu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close