Antena 3 High Tech SUA lansează un ?forum online? global pentru politica externă americană

SUA lansează un ?forum online? global pentru politica externă americană

16 Mar 2010   •   13:45
SUA lansează un ?forum online? global pentru politica externă americană
Sursa foto: site internet

Departamentul de Stat american a lansat un nou site menit a aduna opiniile oamenilor de pe glob despre subiectele mondiale şi politica externă americană.
Pagina, localizată la state.gov/opinionspace este menită a "găzdui conversaţiile globale despre subiectele externe," arăta departamentul.
"Opinion Space va aduna puterea tehnologiilor de conectare pentru a oferi un forum unic pentru dialogul internaţional," sublinia secretarul american de stat Hillary Clinton .
"Acesta este exemplul a ceea ce numim politică de stat a secolului 21 şi ocazia de a extinde angajamentul nostru dincolo de holurile guvernului direct spre persoane. Abia aştept să fiu parte a acestei noi conversaţii incitante" .
Siteul invită utilizatorii să "împărtăşească perspectivele lor şi ideile despre politica externă americană."
Opinion Space cere utilizatorilor să ofere o adresă de email şi ţara de domiciliu pentru a-şi face cunoscute opiniile.
O hartă a opiniilor vizuală ilustrează ce idei rezultă din majoritatea discuţiilor şi care sunt considerate cele mai pertinente de comunitatea de participanţi.
Departamentul de Stat arăta că Opinion Space a fost creat în comun cu Centrul pentru New Media al Universităţii California.
Pentru a porni discuţiile, Depatamentul de Stat a postat primul mesaj.


"Dacă întâlneşti pe secretarul de stat american Hillary Clinton, despre ce chestiune i-ai spune, ce este important pentru tine şi ce sugestii concrete ai pentru aceasta?" se întreba.

Departamentul de Stat a abordat cu entuziasm internetul şi mijloacele de reţele sociale ca parte a strategiei sale de conducere şi comunicare. Recent a rescris pagina de internet, state.gov, ce are linkuri spre blogul oficial al instituţiei, DipNote, canalul său YouTube, pagina de Twitter sau Facebook, ca şi contul de fotografie de pe Flickr .
Barack Obama s-a bazat masiv pe internet în timpul campaniei sale electorale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Departamentul de Stat Hillary Clinton

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close