Antena 3 CNN High Tech SUA lansează un ?forum online? global pentru politica externă americană

SUA lansează un ?forum online? global pentru politica externă americană

SUA lansează un ?forum online? global pentru politica externă americană
Sursa foto: site internet
16 Mar 2010   •   13:45

Departamentul de Stat american a lansat un nou site menit a aduna opiniile oamenilor de pe glob despre subiectele mondiale şi politica externă americană.
Pagina, localizată la state.gov/opinionspace este menită a "găzdui conversaţiile globale despre subiectele externe," arăta departamentul.
"Opinion Space va aduna puterea tehnologiilor de conectare pentru a oferi un forum unic pentru dialogul internaţional," sublinia secretarul american de stat Hillary Clinton .
"Acesta este exemplul a ceea ce numim politică de stat a secolului 21 şi ocazia de a extinde angajamentul nostru dincolo de holurile guvernului direct spre persoane. Abia aştept să fiu parte a acestei noi conversaţii incitante" .
Siteul invită utilizatorii să "împărtăşească perspectivele lor şi ideile despre politica externă americană."
Opinion Space cere utilizatorilor să ofere o adresă de email şi ţara de domiciliu pentru a-şi face cunoscute opiniile.
O hartă a opiniilor vizuală ilustrează ce idei rezultă din majoritatea discuţiilor şi care sunt considerate cele mai pertinente de comunitatea de participanţi.
Departamentul de Stat arăta că Opinion Space a fost creat în comun cu Centrul pentru New Media al Universităţii California.
Pentru a porni discuţiile, Depatamentul de Stat a postat primul mesaj.


"Dacă întâlneşti pe secretarul de stat american Hillary Clinton, despre ce chestiune i-ai spune, ce este important pentru tine şi ce sugestii concrete ai pentru aceasta?" se întreba.

Departamentul de Stat a abordat cu entuziasm internetul şi mijloacele de reţele sociale ca parte a strategiei sale de conducere şi comunicare. Recent a rescris pagina de internet, state.gov, ce are linkuri spre blogul oficial al instituţiei, DipNote, canalul său YouTube, pagina de Twitter sau Facebook, ca şi contul de fotografie de pe Flickr .
Barack Obama s-a bazat masiv pe internet în timpul campaniei sale electorale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Departamentul de Stat Hillary Clinton
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close