Antena 3 CNN High Tech Supervitezele de transfer, prin USB 3.0, ar putea deveni realitate de anul acesta

Supervitezele de transfer, prin USB 3.0, ar putea deveni realitate de anul acesta

Supervitezele de transfer, prin USB 3.0, ar putea deveni realitate de anul acesta
Sursa foto: superspeed bus
10 Mar 2009   •   17:34

Conectivitatea USB 2.0 este pe cale de a fi depăşită de anul acesta. Asta deoarece din iunie vor fi lansate specificaţiile tehnice de test pentru USB 3.0, anunţă Softpedia.com citând-ul pe Jim Choate, product manager al Agilent USB Applications. Anunţul a fost făcut la un seminar denumit ?USB 3.0 ? impactul usb-ului de mare viteză?, care a avut loc în Tokyo.

Noul standard va fi astfel disponibil mai devreme de 2010, aşa cum se anticipase iniţial. USB 3.0 include SuperSpeed bus, viteza de transfer crescând la 4.8 Gbit/s (600 MB/s), şi utilizează o tehnologie similară cu PCI Express 2.0.

USB este acronimul de la Universal Serial Bus, un dispozitiv care a fost introdus în 1994 pentru a facilita transferul de date la computere, de către un grup de companii, din care fac parte Intel, Compaq, Microsoft, Digital, IBM şi Northern Telecom. Primul USB, USB 1.0, suporta viteze de până la 12 Mb/secundă. USB 2.0 a fost disponibil în standard de la finele anului 2001. Bineînţeles, viteza a crescut, ajungând la transferuri efectuate la 60 MB/s.

Pentru cele mai mici preţuri la produse IT&C, electronice şi electrocasnice accesaţi www.totulredus.ro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: computer
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close