Antena 3 CNN High Tech Surpriză mare pentru utilizatori din partea Google. A fost lansat 'AMP Stories'

Surpriză mare pentru utilizatori din partea Google. A fost lansat 'AMP Stories'

Surpriză mare pentru utilizatori din partea Google.  A fost lansat 'AMP Stories'
Sursa foto: foto: Pexels
13 Feb 2018   •   18:38

Google a lansat marţi un nou format foarte vizual de articole online, conceput pentru dispozitivele mobile şi inspirat de formatul 'stories' folosit de platformele Snapchat şi Instagram, transmite AFP.

Formatul denumit 'AMP Stories' propune articole din presă sub forma unei succesiuni de imagini sau de clipuri video care ocupă întreg ecranul. AMP este acronimul de la "Accelerated Mobile Pages".

"Utilizatorii consultă numeroase articole pe telefoanele inteligente şi pe tablete, însă nu le citesc în întregime, ci doar fragmente mici. Imaginile, clipurile video şi infografiile îi ajută pe editori să capteze cât mai rapid atenţia cititorilor şi să-i mobilizeze cu conţinuturi imersive, uşor de căutat", explică pe un blog Rudy Galfi, responsabilul pentru dezvoltarea AMP de la Google.

Acest nou format a fost dezvoltat în colaborare cu mari trusturi media americane, dintre care unele ofereau deja conţinut în formatul 'stories': CNN, Conde Nast, Hearst, Mashable, Meredith, Mic, Vox Media şi Washington Post.

Deşi conceput pentru dispozitivele mobile, formatul 'stories' poate fi accesat foarte comod şi de pe calculator desktop sau laptop.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Google surpriza utilizatori
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close