Antena 3 CNN High Tech Tegra, procesorul de nici 2 centimetri pătraţi, de la Nvidia

Tegra, procesorul de nici 2 centimetri pătraţi, de la Nvidia

Tegra, procesorul de nici 2 centimetri pătraţi, de la Nvidia
02 Iun 2008   •   17:44

Compania Nvidia a anunţat că va lansa un procesor care va permite dezvoltarea unei noi serii de dispozitive utraperformante, cu durată de viaţă a bateriei foarte lungă, cu ajutorul cărora oamenii să poată accesa internetul, să se joace jocuri şi să vizualizeze videoclipuri high-definition, informează Reuters.

Cele două procesoare care au fost lansate, Tegra 600 şi tegra 650 sunt numite de specialiştii de la Nvidia, ?computere pe un cip?, pentru dispozitive vizuale portabile, şi, prin fabricarea lor, Nvidia doreşte să concureze puternic pe piaţa cucerită deja de Intel Corp.

Avantajele cipurilor Tegra sunt date de dimensiunile reduse, cu o suprafaţă de aproximativ 193 de milimetri pătraţi, şi de durata de viaţă, la o baterie de 30 de w pe oră, chipul putând să ruleze 30 de ore în continuu.

Nvidia speră ca cipurile Tegra, care vor include şi o versiune a procesorului APX2500, folosit la smartphone-uri şi alte telefoane, să fie adoptate de o serie largă de dispozitive electronice, inclusiv de MID-uri, noile dispozitive pentru conectarea la intrnet.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close