Antena 3 High Tech Tehnologia uimitoare cu ajutorul căreia soldaţii americani devin invizibili

Tehnologia uimitoare cu ajutorul căreia soldaţii americani devin invizibili

06 Dec 2012   •   07:49
Tehnologia uimitoare cu ajutorul căreia soldaţii americani devin invizibili
Sursa foto: Foto: YouTube

Soldaţii americani ar putea deveni, în curând, invizibili cu ajutorul unui nou material, revoluţionar, de camuflaj. Cercetările în domeniu sunt avansate iar rezultatele ar putea fi văzute pe câmpurile de luptă ale unui viitor destul de apropiat.

Militarii au căutat, dintotdeauna, cele mai bune metode de a scăpa neobservaţi de inamic. Dar uniformele de teren, create în acest scop, îşi fac datoria doar până la un punct. Armata americană le-ar putea înlocui, în curând, cu un nou material cu proprietăţi surprinzătoare.

Ţesătura, care încorporează aşa-numita "tehnologie cuantică invizibilă", modifică traiectoria luminii pentru a da naştere unor imagini întrutotul asemănătoare cu mediul înconjurător. Fireşte, tehnologia este complexă şi creatorii materialului nu au de gând să-i dezvăluie secretele. Esenţial este rezultatul aproape de necrezut: o simplă pătură, purtată de soldat în bagajul său, îl poate ascunde, imediat, de ochii duşmanului.

Firma care a realizat "mantaua omului invizibil" este doar una din candidatele la un contract de sute de milioane de dolari cu Pentagonul, pentru camuflajul perfect al viitorului.


×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close