Antena 3 CNN High Tech Telefonul mobil, de la necesitate la lux

Telefonul mobil, de la necesitate la lux

Telefonul mobil, de la necesitate la lux
24 Mai 2008   •   15:38

Pentru mulţi oameni telefonul mobil este o necesitate, însă pentru unii este şi un obiect de lux. Telefoanele mobile din aur, platină sau încrustate cu diamante sunt creaţiile la comandă ale unor firme de bijuterii, iar un astfel de accesoriu poate să coste chiar 130.000 de dolari.

Publicul larg aşteaptă cu nerăbdare apariţia noii versiuni a telefonului iPhone, programată pentru luna viitoare. Însă doar câteva persoane vor avea privilegiul de a intra în posesia unui iPhone de lux. Costă aproape 40.000 de dolari şi este încrustat cu diamante de bijutierul londonez Amosu.

Creaţia Amosu pare ieftină pe lângă creaţia designerului austriac Peter Aloisson. Telefonul Nokia 8800 Arte este acoperit cu aur alb de 18 carate şi nu mai puţin de 680 de diamante roz şi albe. Nici nu mai contează că are ringtone-uri şi wallpapere unice. Această veritabilă bijuterie cu funcţie de telefon mobil costă cât un apartament decent cu 2 camere în Bucureşti: 134.000 de dolari.

Nu toate telefoanele de lux au preţuri atât de restrictive. Săptămâna trecută, Christian Dior a expus un nou telefon de 5.000 de dolari, care seamănă cu o mică trusă cosmetică. Iar producătorul de ceasuri Tag Heuer va lansa un telefon de 6.000 de dolari acoperit cu piele de crocodil. Chiar şi Porsche şi Lamborghini au scos pe piaţă telefoane cu brandul lor. Iar Ferrari a colaborat cu Vertu pentru un telefon în ediţie limitată.

Vertu poate costa chiar şi 300.000 de dolari. Sunt garantate 20 de ani, carcasa este din titan, aur sau platină, unele piese din rubin, iar ecranul din safir. Bineînţeles, toate aceste componente sunt asamblate manual. Iar Beyonce, Catherine Deneuve sau Adrian Mutu sunt printre fericiţii posesori.

Este doar topul pieţei telefoanelor mobile. Giganţi ca Nokia, Samsung sau Motorola produc milioane de telefoane de doar câteva zeci de dolari pentru marea masă a populaţiei. În acelaşi timp, firmele exclusiviste precum Vertu, Amosu şi Peter Aloisson oferă telefoane ?de milioane? pentru o piaţă, spun ei, în continuă creştere.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close