Antena 3 CNN High Tech Televizoarele 3D au prins la români. Tehnologia s-a extins şi în cafenele

Televizoarele 3D au prins la români. Tehnologia s-a extins şi în cafenele

Televizoarele 3D au prins la români. Tehnologia s-a extins şi în cafenele
22 Dec 2010   •   21:01

Televizoarele 3D au prins la români. Nu e bătaie pe ele, dar tot s-au vândut câteva sute anul acesta. Tehnologia s-a extins şi în cinematografe. Şi mai mult decât atât, le-au transformat în cafenele, în care permanent rulează filme 3D.

Un astfel de cinematograf s-a deschis la Bucureşti. Este cu totul altfel decât marile cinematografe. Are mai puţine locuri şi-n plus, un bar în interior.

“Eu garantez că această sală, care va fi multiplicată anul viitor în cel puţin 20 alte săli, va aduce încasări mai mari decât celelalte cinematografe pe care le avem în momentul acesta”, a declarat Marius Cristian Iuraşcu director general ROFILM.

Oricum, încasările cinematografelor 3D sunt mai mari cu 30% faţă de anul trecut. Şi mai mari şi decât ale cinematografelor normale. La cinema sau acasa, românilor le plac filmele 3D.


 
Ministrul Culturii abia apucă să se mai uite la televizor şi nu vede încă de ce şi-ar lua unul 3D. "Nu am televizor 3D, eu sunt un pic mai conservator şi m-am obişnuit aşa”, a declarat Kelemen Hunor, ministrul Culturii.

I-ar trebui, oricum, vreo două salarii de ministru ca să cumpere unul. Cine a dat banii pe aşa ceva e convins că a meritat.

Pînă acum câteva sute de români şi-au cumpărat plasme 3D. În decembrie, vânzările au crescut cu jumătate.

“Majoritatea comenzilor au fost făcute de cei care îşi doresc să investeasca în noutate şi au fost livrate pe precomenzi, înainte de a vedea televizorul”, a precizat Mina Alexandru, reprezentant producător de plasme .

Comercianţii români ai televizoarelor 3D se aşteaptă la vânzări şi mai bune la anul şi speră ca în trei ani să ajungă la o cotă de piaţă de 40%. Toată lumea se aşteată ca preţurile, care ajung şi la 3.000 de euro, să scadă de anul viitor.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close