Antena 3 CNN High Tech Televizoarele 3D sunt viitorul. Sony se pregăteşte să ia cu asalt piaţa din România (VIDEO)

Televizoarele 3D sunt viitorul. Sony se pregăteşte să ia cu asalt piaţa din România (VIDEO)

Televizoarele 3D sunt viitorul. Sony se pregăteşte să ia cu asalt piaţa din România (VIDEO)
de Florin Tulbure    |    16 Apr 2010   •   12:53

ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE// Televizoarele 3D au pătruns recent şi pe piaţa din ţara noastră, cu succes, având în vedere că s-au vândut toate chiar din ziua lansării în magazine. Sony este un jucător important pe piaţa de profil, aşa că nu se putea lăsa mai prejos. Prin urmare, vineri, reprezentanţii companiei japoneze au organizat la Bucureşti un workshop dedicat televizoarelor 3D. Cei prezenţi la eveniment au putut vedea cum se traduce această experienţă 3D la un televizor şi să afle "cu ce se mănâncă" această tehnologie.

"Să construieşti un televizor 3D e uşor. Să faci unul bun e ceva mai dificil?, a declarat Taiju Ishikawa, Branch Manager Sony în România. el a spus că Sony va aduce în România nu doar echipamente pentru vizualizarea conţinutului 3D(televizoare, playere şi sisteme home cinema), ci va oferi chiar conţinut 3d, mai precis filme şi jocuri. În plus Sony PlayStation, una dintre cele mai celebre console de jocuri, se pregăteşte, de asemenea, pentru noua eră 3D.

TEHNOLOGIA TELEVIZOARELOR SONY 3D


Preţul noilor televizoare 3D Sony: "Sorry, we can not disclose that information!"
Se ştie că modelul Sony 3D TV ?BRAVIA? HX800, cel cu care se laudă japonezii, va fi lansat în iunie şi în România împreună cu playere Blue-Ray, aşa cum a făcut recent, în ţara noastră, şi concurenţa reprezentată de Samsung şi LG. Însă reprezentanţii Sony nu au dorit să facă publice preţurile dispozitivelor. Se ştie doar că acestea vor apărea la timp pentru primul Campionat Mondial FIFA, care va fi filmat 3D de către Sony în colaborare cu FIFA.



Totuşi, având în vedere că un televizor 3D al concurenţei costă 2.000 de euro, putem doar să presupunem că Sony 3D TV ?BRAVIA? HX800 nu va coborî sub acest preţ.

Televizoarele 3D sunt viitorul

Dar, cel mai important nu este preţul, care va scădea la un moment dat, aşa cum s-a întâmplat şi cu LCD-urile apărute în urmă cu câţiva ani. Cel mai important este faptul că televizoarele 3D sunt cu siguranţă viitorul. Cei care nu cred afirmaţia anterioară pot să meargă într-un magazin de specialitate şi să se convingă urmărind orice, de la un documentar până la un meci de fotbal pe un astfel de dispozitiv.

Mai mult, cei îngrijoraţi de faptul că aceste televizoare vin cu ?o remorcă? indispensabilă, ochelarii, trebuie să ştie că există deja tehnologia care permite urmărirea conţinutului 3D fără ochelari. Ea a fost prezentată la CES 2010 din Las Vegas. Nu este însă suficient de bine pusă la punct. Dar se va rezolva şi asta.







Modelul BRAVIA HX800 şi accesorii 3D

Sony anunţă lansarea seriei de televizoare 3D HX800 cu capabilităţi 3D. Modelul are un design elegant, iar lansarea sa va fi urmată în câteva săptămâni de alte modele din gama televizoarelor 3D de la Sony.

Noul Sony 3D TV - BRAVIA HX800

Construit pe arhitectura tehnologiei de ultimă oră cu frecvenţa de 200Hz ce permite redarea fidelă a imaginii 3D în format HD 1080p1, imaginea 3D HD este îmbunătăţită prin funcţiile ?High Speed Precision2?, ?LED Boost3? şi "Simulated 3D4?, trei tehnologii unice ale Sony, create pentru a face experienţa 3D şi mai incitantă.

Alături de câteva produse Sony 3D, Sony va include şi titluri de filme 3D în format Blu-ray, în 2010.






Ochelari 3D accesibili şi accesorii pentru transmiţător

Ochelarii 3D de la Sony, folosesc tehnologia Active Shutter, ce oferă imagini 3D HD de calitate. Sunt creaţi pentru confortul sporit şi durată de viaţă prelungită, având braţe flexibile şi ajustabile, elemente moi pentru suportul nazal şi o gamă variată de culori, pentru a permite o adaptare confortabilă şi stilată fiecărui utilizator.

Ochelari de dimensiuni mici, roz şi albaştri vor fi disponibili pentru persoanele cu chipuri mai mici, precum copiii. Având o autonomie de 1.006 de ore şi funcţie specială de oprire automată, ochelarii 3D de la Sony îţi vor permite să te bucuri de experienţa 3D pentru mai mult timp.



În timp ce o parte dintre televizoarele Sony 3D vor veni împreună cu ochelari 3D şi transmiţător încorporat, pachete de accesorii speciale pentru 3D, conţinând două perechi de ochelari şi un transmitător vor fi disponibile limitat pentru a completa lansarea modelului HX800.

Playerele 3D Blu-ray şi sistemele Home Cinema pentru conţinut 3D

Sony susţine că deţine cea mai cuprinzătoare gamă de playere 3D Blu-ray şi sisteme Home Cinema disponibile, create special pentru a completa noile modele de televizoare Sony 3D.

Modelele de playere Blu-ray S470 3D ready sunt deja disponibile în magazinele din Europa, dar nu şi în România, pentru moment. Acestea vor beneficia de o actualizare a aplicaţiei de funcţionare, pentru redare Full HD 3D Blu-ray, la începutul lunii iunie, la timp pentru lansarea televizoarelor Sony 3D. Modelul S570 va fi primul player cu redare 3D, disponibil începând cu luna iunie.

Anticipată prin modelul BDV-E370, gama completă de sisteme Home Cinema cu player Blu-ray de la Sony va fi, începând cu anul acesta, pregătită pentru tehnologia 3D.




Sony 3D şi Cupa Mondială

Sony şi FIFA au confirmat recent că vor filma 25 de partide de fotbal din cadrul Campionatului Mondial FIFA, în format 3D.

Alături de transmisiunile 3D în direct din întrega lume, publicul larg va avea oportunitatea de a se bucura de trailere 3D promoţionale ale fiecăreia din cele 25 competiţii, oferite de Sony pe televizoarele 3D, în aproximativ 1.300 de locaţii ale magazinelor partenere din Europa. Mai mult, Sony Pictures Home Entertainment a dezvăluit planurile de a lansa filmul oficial al Campionatului Mondial FIFA, în format Blu-ray, pe parcursul anului 2010.



Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sony FIFA
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close