Televizor activat prin gesturi, fără telecomandă

03 Oct 2007   •   13:31
Televizor activat prin gesturi, fără telecomandă
Concernul japonez JVC a prezentat la salonul de electronică Ceatec, prototipul unui televizor care este activat prin gesturi ale mâinilor, fără a fi nevoie de folosirea unei telecomenzi. Astfel, prin gesturi ale mâinilor televizorul poate fi închis sau deschis, pot fi schimbate programele şi poate fi modificat volumul sonorului, fără a se apăsa pe nici un buton.

''Televizoarele actuale sunt vândute alături de telecomenzi pentru a le activa funcţiile din ce în ce mai complexe. Noi am reuşit să eliminăm telecomanda, care nu se află niciodată la îndemână când ai nevoie de ea, şi să păstrăm în acelaşi timp uşurinţa de a interacţiona cu televizorul'', a declarat un purtător de cuvânt al JVC.

Compania a echipat acest prototip de televizor cu senzorii care captează de la distanţă diferite gesturi simple făcute de utilizator. La o bătaie din palme pe ecranul televizorului apare afişat meniul funcţiilor prin care se poate naviga foarte uşor, ''baletând'' cu mâna prin faţa senzorilor, într-un mod similar lucrului la calculator cu ajutorul unui mouse.

Rompres

x close