Antena 3 CNN High Tech Tinerii îl cunosc pe Ceauşescu pe YouTube

Tinerii îl cunosc pe Ceauşescu pe YouTube

Tinerii îl cunosc pe Ceauşescu pe YouTube
26 Ian 2007   •   18:38

În urmă cu 89 de ani, în micuţa aşezare Scorniceşti, a văzut lumina zilei Nicolae Ceauşescu, stindard al României, suflet al poporului şi cârmuitor brav al spiritului românesc. Aşa ar fi sunat presa de azi dacă nişte soldaţi rebegiţi din Târgovişte nu l-ar fi ciuruit. Astăzi, ocupă o casetă minusculă pe ultima pagină a ziarelor, însă spiritul său revoluţionar trăieşte cu ajutorul web 2.0. Cine s-ar fi gândit că milioane de români vor ajunge să-l cunoască pe Nicolae cu ajutorul YouTube?

Ceauşescu trăieste prin Youtube. E cel mai simplu mod prin care poţi afla cine a fost şi ce a făcut. Există filme cu EL la depunerea jurământului, există filme cu EL la congrese, există filme cu EL în vizită de lucru, şi cu EL atacat dur de Pârvulescu chiar de la tribuna Partidului Comunist Român. Îl găsim pe Ceauşescu bâlbâit şi rupt de frică la balconul CC-ului în decembrie ?89, există imagini cu execuţia lui şi a consoartei şi....... există ?Blues for Ceauşescu?, o piesă a rocker-ilor de la Fatima Mansions, o mediocră trupă irlandeză.

Dacă nu i-a ieşit prea bine ca lider comunist, are şanse totuşi ca în viitorul îndepărtat să candideze cu succes la titlul de nouă icoană pop a socialiştilor imberbi.

HotNews

Nicolae Ceauşescu vorbind la balconul CC (link Youtube)

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close