Antena 3 CNN High Tech Ţinutul Secuiesc va avea propriul domeniu de internet

Ţinutul Secuiesc va avea propriul domeniu de internet

Ţinutul Secuiesc va avea propriul domeniu de internet
Sursa foto: Tinutul Secuiesc
22 Mai 2009   •   17:35

Ţinutul Secuiesc va avea propriul domeniu de internet. Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balasz. Corporaţia pentru Atribuirea Numelor şi Numerelor pe Internet a atribuit numele de domeniu, de nivel superior, ?.sic? Ţinutului Secuiesc.

"Acest cod al domeniului de nivel superior .sic este, de fapt, prescurtarea cuvântului latin siculitas. În traducerea de astăzi ar fi secuime. În latina medievală a însemnat, pe vremuri, acea comunitate autoguvernată şi înzestrată cu drepturi şi libertăţi la care facem referire - deci la tradiţiile libertăţii secuieşti", a afirmat Iszak Balazs, citat de Mediafax.

Preşedintele CNS a precizat că atribuirea subdomeniilor, respectiv a numelor de domenii, va începe după primul trimestru al anului 2010. Astfel, toate instituţiile, organele administraţiei publice locale, dar şi societăţile comerciale şi persoanele private din Ţinutul Secuiesc vor putea să aibă site-uri în domeniul ?.sic?.

CNS a obţinut domeniul de internet alături de alte nouă regiuni din lume: Quebec, Scoţia, Ţara Bascilor, Bretagne, Cornwall, Anglia, Galiţia, Ţara Galilor şi Leon.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close