Antena 3 CNN High Tech Toate aparatele din casă vor fi controlate, în curând, de o singură telecomandă

Toate aparatele din casă vor fi controlate, în curând, de o singură telecomandă

Toate aparatele din casă vor fi controlate, în curând, de o singură telecomandă
Sursa foto: Foto: homeqn.com
10 Iul 2011   •   14:26
Locuinţele de astăzi sunt tot mai bogate în aparate şi dispozitive electronice menite să ne facă viaţa mai plăcută şi mai uşoară. Dar, pe măsură ce numărul lor creşte, ele devin mai greu de stăpânit. Există, însă, şi soluţii. Un reportaj BBC arată cum toate instalaţiile din casă pot fi "pilotate" cu o singură telecomandă, sau chiar cu un telefon mobil de ultimă generaţie.

Fiecare salon al electronicii de larg consum aduce noi invenţii atrăgătoare, pe care consumatorii abia aşteaptă să le vadă instalate şi la ei acasă.

Toate acestea fac, însă, locuinţa să semene cu o uriaşă maşinărie care-i poate intimida pe cei mai puţin obişnuiţi cu tehnica. Dar tot noile tehnologii le vin în ajutor. Astfel, tableta electronică, tot mai populară în prezent, poate deveni, prin conectări şi setări adecvate, o telecomandă pentru întreaga casă.

Într-adevăr, nu este vorba de a controla doar aparatura audio-video, ci multe elemente ale mediului de viaţă, ca intensitatea luminii artificiale sau cantitatea şi temperatura apei din baie.

Pentru ca totul să fie cât mai comod, lămpile şi aparatura sunt reprezentate pe ecran iar utilizatorul trebuie doar să le aleagă cu degetul. Desigur, pentru a ajunge la acest rezultat este nevoie de investiţii destul de consistente, mai ales pentru instalarea unei reţele de comunicare între diferitele dispozitive.

Aceasta pentru că, la un grad sporit de complexitate, comunicarea fără fir nu mai este fiabilă. Cel mai bine este ca reţeaua să fie instalată odată cu redecorarea casei, pentru a nu reface de prea multe ori finisajele. <

Reporterii de la BBC au găsit, însă, o soluţie şi pentru cei care ezită în faţa ideii de a-şi trage noi cabluri prin casă. Un mic emiţător cuplat la telefonul mobil îl preface pe acesta în telecomanda generală. Semnalul este transmis unui router şi, de acolo, feluritelor aparate şi dispozitive.

Noile tehnologii pot face, astfel, din locuinţa noastră cea de toate zilele un mediu tot mai prietenos. Fireşte, pentru cei care şi le pot permite.

×
Subiecte în articol: telecomanda aparate tableta BBC
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close