Antena 3 CNN High Tech România a ajuns pe ultimele locuri în topul țărilor din Europa cu cea mai bună viteză de încărcare a paginilor de internet

România a ajuns pe ultimele locuri în topul țărilor din Europa cu cea mai bună viteză de încărcare a paginilor de internet

Anumite țări din Europa sunt fruntașe atunci când vine vorba despre viteza de încărcare a paginilor de internet. Un clasament realizat recent ne arată ce loc ocupă România la acest capitol.

România a ajuns pe ultimele locuri în topul țărilor din Europa cu cea mai bună viteză de încărcare a paginilor de internet
Sursa foto: unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2024   •   11:09

Topul a fost realizat cu ajutorul datelor provenite de la serviciul Google de testare a vitezei încărcării site-urilor, cu ajutorul cărora  BusinessComparison a analizat viteza medie de încărcare a unor pagini de internet pe calculatoare, dar și pe dispozitivele mobile. 

Testele au fost realizate pentru fiecare țară europeană în parte, remarcându-se, astfel, statele cu cea mai bună viteză privind încărcarea paginilor de internet. 

Suedia ocupă primul loc în acest clasament, cu cea mai bună viteză, o pagină de internet încărcându-se, în medie, în 3,74 secunde.

Locul doi este ocupat de Finlanda, cu 3,84 secunde, fiind urmată de Danemarca și Letonia, ambele cu aproximativ 4 secunde.

Citește și: Aterizare spectaculoasă efectuată de un pilot român, în timpul furtunii Pia. Pasagerii, aduși în siguranță pe Aeroportul din Dublin

Lituania ocupă locul cinci în clasament, cu 4,14 secunde, urmată de Elveția, cu 4,23 secunde.

În ceea ce privește viteza de accesare a site-urilor pe dispozitivele mobile, Suedia este din nou în fruntea clasamentului, cu o medie de 7,48 secunde.

Cea mai slabă viteză de încărcare a unei pagini de internet îi este asociată Turciei, cu 10,22 secunde, care atinge un record negativ și în privința dispozitivelor mobile, anume 13,19 secunde. 

Coada clasamentului este completată de Bulgaria (9,38), România (8,59), Cipru (7,18) și Polonia (6,09), potrivit euronews.com.

×
Subiecte în articol: internet tari europene clasament
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close