Antena 3 CNN High Tech Topul celor mai întâlnite mituri legate de televizoarele LCD (FOTO)

Topul celor mai întâlnite mituri legate de televizoarele LCD (FOTO)

Topul celor mai întâlnite mituri legate de televizoarele LCD (FOTO)
24 Sep 2009   •   12:35

Tehnologia care sta la baza televizoarelor din ziua de azi nu mai este de mult ceva care poate fi uşor de înţeles. Până şi cei care lucrează în domeniu, şi au de-a face cu "micile ecrane" zi de zi, întâmpină unele probleme în a înţelege anumiţi termeni.

De aici şi până la confuzii sau chiar mituri, calea este foarte scurtă. Prin urmare, mai jos sunt enumerate şi demontate unele dintre acestea.



1.Televizoarele cu terminaţia 1080i au aceeaşi calitate a imaginii ca şi cele cu 1080p.

De fapt, doar cele cu 1080p ("p" ? progressive, n.r.) oferă adevărata calitate Full HD, în timp ce 1080i ("i" ? interlaced, alternat, n.r.) oferă în permanenţă doar jumătate dintr-o imagine, o dată.

Pentru cele mai noi promoţii privind televizoare LCD, accesaţi www.totulredus.ro.

2. Televizoarele OLED sunt următoarea generaţie de "televizoare LED".

Mitul este infirmat datorită faptului că televizoarele OLED utilizează un panel complet diferit. Aşa-numitele "televizoare LED" derivă de fapt din LCD-uri.

3. LCD-urile nu sunt indicate pentru vizionarea programelor sportive şi a filmelor de acţiune.

Mitul nu este adevărat deoarece televizoarele LCD dispun de o rată de refresh superioară, iar fiecare producător în parte are propria-i tehnologie de procesare a imaginilor în mişcare.



4. Televizoarele LCD oferă o imagine inferioară CRT-urilor sau Plasmelor.

Mitul este infirmat, în special, de cele mai noi LCD-uri, care dispun de o serie de tehnologii pentru a produce imagini de cea mai bună calitate. Panel-ul LCD este doar o mică parte a televizorului.

5. Ecranele LCD au în componenţă cristale lichide.

Nu este adevărat, de fapt nu există vreun lichid într-un cristal lichid. Termenul se referă la calitatea unui anumit tip de cristal, nu la aparenţa sa fizică.

6. Un LCD trebuie urmărit direct din faţă.

Mitul nu este neapărat adevărat având în vedere că la LCD-urile de calitate unghiul de vizualizare pentru o imagine aproape perfectă este de 70°, până la 89°.

7. LCD-urile suferă din pricina unor niveluri nepotrivite de negru.

Mitul nu este adevărat deoarece marea majoritate a acestor televizoare au rate de contrast îmbunătăţite pentru a produce culori cât mai apropiate de realitate. Unele LCD-uri au funcţia de Contrast Dynamic pentru a oferi mai multe detalii şi profunzime.



8. Televizoarele Plasma au fost interzise în Uniunea Europeană.

Noile reglementări ale UE cer doar un standard redus în privinţa consumului de energie. Prin urmare, televizoarele Plasma trebuie să fie mai eficiente din punctul de vedere al energiei consumate. Unele LCD-uri oferă deja economii importante în această privinţă.

9. La alegerea unui televizor, "mai mare" înseamnă întotdeauna "mai bun".

Cei care-şi cumpără un televizor ar trebui să aleagă unul potrivit spaţiului în care va fi aşezat. În caz contrar, calitatea vizionării va avea de suferit. Totuşi, unele televizoare, din noua generaţie Full HD, chiar permit utilizatorului să stea aproape de ecran.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close